Citește și: Cum să atragi sănătate și belșug pentru 2018

Crassula se consideră a fi planta responsabilă cu bunăstarea familiei şi cu menţinerea unei energii pozitive potrivit Feng Shui. Uşor de întreţinut și cu o longevitate uimitoare, Crassula ovata este foarte decorativă prin frunzele sale cărnoase. Denumirea de “Arbore de jad” vine de la culoarea frunzelor plantei, care la maturitate sunt de o culoare verde asemănăoare cu a jadului. În anumite țări,  ”copacul cu bani” se oferă ca dar de nuntă, reprezentând bunăstarea materială, iar datorită longevității sale reprezintă și acumularea unei bogate experiențe de viață, fiind planta care îngrijită corespunzător, vă poate însoți până la bătrânețe.

Stimulează și activitatea cerebrală

“Copacul banilor”, așa cum este cunosctă planta în popor, este utilizată și de specialiștii Feng Shui. Mai precis, se spune că planta aduce bunăstare și noroc casei în care este îngrijită, contribuind la reîncărcarea energetică. Datorită faptului că frunzele plantei conțin uleiuri eterice, adepții Feng Shui sunt de părere că planta stimulează activitatea cerebrală și chiar mărește activitatea fizică. Unii grădinari obișnuiesc să sădească bănuți în ghiveciul plantei pentru a atrage cât mai mulți bani.

Benefică pentru oameni, mortală pentru pisici

Crassula nu este o plantă pretențioasă, însă trebuie ținut cont de faptul că preferă temperaturi de 22-26 ºC, nu tolerează frigul, suportând 12 ºC în timpul iernii. Preferă solul tip compost, care necesită din când în când să fie fertilizat. De asemenea, planta are nevoie, cel mult la doi ani, de o replantare, după care nu se udă timp de câteva zile. Această acțiune ar trebui efectuată primăvara. Pe timpul verii planta are nevoie de apă, doar iarna cantitatea acesteia trebuie redusă. Apoi planta poate fi rărită, dar numai primăvara și toamna. Stăpânii de feline trebuie să evite să dețină o astfel de plantă sau să o ferească de animal, deoarece conține o substanță toxică pentru acestea. O simplă atingere ar putea cauza dermatite, dar pisicile ar putea chiar să mănânce din ea, ceea ce le-ar fi mortal. Așadar este nevoie de o atenție sporită.

Citește și: