Unul dintre cele mai fascinante concepte matematice moștenite din Antichitate este ”cercul pătrat”, adică realizarea unui pătrat cu aceeași arie ca a cercului. Teoria a fost o provocare pentru mulți matematicieni ai vremurilor apuse. Când astronomia a evoluat și au fost puse față în față planeta și satelitul ei natural, s-a constatat că raportul dintre diametrele lor, de 11/3, poate fi soluția ideală la problema ”cercului pătrat”. Luna descrie un cerc în jurul Terrei care are aceeași circumferință ca pătratul în care poate fi înscrisă planeta Pământ. Teoria, chiar dacă are și o mică marjă de eroare, a fost enunțată de scriitorul John Michell, pasionat de misterele și fenomenele stranii ale lumii, de influența simbolurilor antice și de geometria sacră.

Legături misterioase între Lună și Pământ

Michell a aplicat teoria ”cercului pătrat” asupra relației dintre Terra și satelitul lunar și a obținut un rezultat uimitor. Conform calculelor lui, a descoperit un număr pe care îl regăsim în multe structuri esențiale din jurul nostru. 2732 este o constantă în matricea universală, considera Michell, și este o cifră magică. Iată câteva dintre argumentele sale:

  • Perioada de rotație completă a Lunii în jurul Pământului este fix de 27,32 de zile, chiar dacă noi o aproximăm la 28 de zile.
  • Perioadele orbitale ale Lunii și Pământului pot fi puse într-o relație care se exprimă prin 1/27.32, rezultând 366 de zile într-un an sideral și 27.32 de zile într-o lună.
  • Se știe că Luna influențează mișcările apei pe Terra și a fost o surpriză să se constate că -273.2 grade Celsius este temperatura cea mai apropiată de Zero Absolut, ca atare 27.32 este punctul de îngheț al apei pe scara Kelvin.
  • Deși o sarcină normală este cuprinsă între 266 și 280 de zile, cei mai mulți bebeluși sănătoși se nasc la 273 de zile de la data concepției.
  • Luna reprezintă 0.273 din mărimea Pământului.
  • Intensitatea radiației cosmice pe Terra este de aproximativ 2.73 grade Kelvin.

Formula divină a creației

Jucându-se cu numerele magice, pasionații de matematică au mai descoperit că 2732 – 2372 face 360, un număr compus superior care reprezintă gradele cercului. Fred Cameron este de părere că relația dintre diverse fenomene naturale și repetiția numerelor magice nu poate fi decât rezultatul unei structuri atent gândite de o inteligență superioară din spațiu. Unii cercetători ar spune că nu există  nicio relație între informațiile de mai sus, alții cred că ele fac parte din formula divină a creației universului, dar mai avem multe mistere de descifrat…

sursa foto: Foter.com