Nu este casă fără oglindă în zilele noastre, dar cele mai multe sunt puse în hol, în dormitor și în baie din motive practice precum și estetice. În secolul trecut, vedeam adesea vitrine cu oglinzile mari în camerele bune, unde aveau rol décorativ pentru a scoate în evidență porțelanurile familiei sau fotografiile sentimentale.

Ce formă trebuie să aibă oglinzile mari din casă

Cele mai multe oglinzi sunt pătrate sau dreptunghiulare, dar tradiția spune că acestea nu sunt deloc binevenite într-o casă. Oglinzile în colțuri provoacă certuri între membrii familiei și nu trebuie să le ții în dormitor sau în camera de zi, acolo unde familia își petrece cel mai mult timp. Dacă ai nevoie de o oglindă în dormitor, este bine ca aceasta să nu reflecte patul, locul cel mai intim al unui cuplu. Ea trebuie așezată pe un perete unde nu poate reflecta patul.

De ce sunt mai bune oglinzile ovale

Credințele vechi spun că cele mai puternice oglinzi sunt cele rotunde sau ovale, poate și pentru că, la începuturi, oglinzile se realizau în formă ovală. Acestea amplifică emoțiile pozitive și benefice spiritului, trezesc sentimentele frumoase, admirația și încrederea de sine, dar și puterea ta interioară.

Cum te influențează oglinda de la intrarea în casă

O oglindă mare poți pune în hol, orientată către ușa casei, pentru a alunga ghinionul și spiritele rele chiar de la intrare. Este bine să fie o oglindă înaltă, să te vezi în întregime când vii acasă și când pleci, nu doar pentru a-ți corecta ținuta, ci și pentru că oglinda poate amplifica energia benefică pe care o emană întregul organism.