În cultura indienilor nativi, visele joacă un rol important și sunt elemente esențiale care îi ajută să descifreze mai bine profunzimile sufletului. De aceea, este bine să ne amintim în fiecare dimineață cele mai importante vise și să le folosim drept ghid sau revelație în viața cotidiană, dar și pentru a sonda zonele mai ascunse din sufletul nostru.

Cele trei suflete pe care le are ființa umană

Indienii consideră că fiecare om este înzestrat cu trei suflete, nu doar unul.

Primul sufletul este ego-ul fiecăruia dintre noi și se manifestă prin suflare.

Al doilea suflet este cel al trupului, și anume energia care ne anima în viața de zi cu zi.

Iar al treilea suflet este sufletul-liber, cel care poate părăsi trupul în timpul somnului, pentru a călători în vise.

În ce dimensiuni călătorește sufletul nostru în timpul somnului

Șamanii indieni considerau că nici trupul, nici mintea nu se pot desprinde de realitatea înconjurătoare pentru a călători în alte universuri. Singurul capabil să depășească barierele fizice este sufletul-liber care deschide porțile unor lumi nebănuite și poate călători în timpul viselor mai departe decât ne putem imagina. Sufletul-liber poate comunica și cu alte suflete în timpul viselor, ba chiar și cu spiritele unor entități non-umane.

În cultura indiană, tărâmul viselor există așa cum există lumea în care trăim, doar că nu avem acces la el prin simțurile de bază, auz, văz sau pipăit. În lumea viselor are acces doar sufletul nostru liber, iar acolo poate primi informații, sfaturi și revelații de la sufletele altor ființe superioare.

Visele sunt un alt univers la care avem acces doar atunci când ne odihnim și conștiința întrerupe legătura cu lumea reală. Dar imaginile simbolice pe care sufletul-liber le primește în vis pot fi revelatoare pentru a înțelege mai bine ceea ce ne este hărăzit și cum trebuie să acționăm pe viitor.

sursa foto: Shutterstock