Unul dintre aceștia este Frank Hoogerbeets, care se autointitulează cercetător într-ale cutremurelor. Acesta observă felul în care se așază planetele și prezice astfel de evenimente.

Recent, acesta a scris pe site-ul său, Ditrianum, că un astfel de moment este posibil să fie mâine, vineri, 3 mai, când Venus, Mercur și Soarele vor fi într-o configurație astrală care va face ca gravitația lor să influențeze Pământul, creând mișcări la nivelul plăcilor tectonice.

Iar cutremurul anunțat ”undeva în lume” va fi, după spusele sale, unul major, de 7 – 8 grade Celsius, unul care ar putea dărâma orașe întregi.

E drept, potrivit lui Hoogerbeets, această ”fereastră” în care cutremurul putea apărea însemna o perioadă de câteva zile: 30 aprilie – 3 mai. Cum însă zilele trecute ”am scăpat”, mai rămâne ziua de vineri. Vom răsufla sau nu ușurați după aceea? Nimeni nu știe.

Pseudo-cercetătorul olandez susține că astfel de configurații astrale au mai fost și în trecut și de fiecare dată un cutremur major a avut loc.

Concluzia sa vine după 3 ani de cercetări și observații. Experții sunt însă de părere că afirmațiile sale nu trebuie luate în seamă, pentru că seismele nu pot fi prezise.

Coincidență sau nu?

Totuși, înainte de un cutremur de 7,3 grade pe scara Richter, care a avut loc luna trecută în Peru, olandezul a scris pe site că poziționarea Lunii anunța un seism de circa 6 grade, în următoarele două zile. Atunci, în 27 februarie, el dădea ca perioadă 28 februarie – 1 martie. Seismul a avut într-adevăr loc în 1 martie.

Cel mai probabil însă a fost vorba despre o coincidență, Peru aflându-se într-o zonă în care seismele sunt ceva comun, în Cercul de Foc al Pacificului. În această zonă se produc peste 90% dintre cutremurele de pe mapamond. Experții știu că în zonă se pot produce seisme de proporții catastrofice.

Vezi și Fenomen rar: Planetele se aliniază și e risc de cutremur major, în perioada Crăciunului!

Citește și: