Mâinile sunt cartea ta de vizită, iar manichiura spune aproape totul despre personalitatea ta. Pătrate, ovale, ascuţite, late sau scurte, unghiile au propriul lor limbaj prin care îţi dezvăluie secretele sufletului.

Unghiile scurte

De obicei, unghiile scurte sunt late, pătrăţoase, potrivite pentru culori tari şi închise precum roşu burgund. Posesoarea unor astfel de unghii are un temperament uşor nervos, munceşte mult, face planuri cu duiumul şi simte nevoia să fie mereu în centrul atenţiei. Dar este o persoană analitică, foarte atentă la detalii şi ambiţioasă să iasă totul perfect.

 * Unghii scurte şi pătrate

Unghiile de formă pătrată care acoperă în întregime vârful degetului dezvăluie o persoană încăpăţânată şi tenace, dispusă să facă mari compromisuri numai să obţină ceea ce îşi doreşte.

* Unghii foarte scurte şi late

Unghiile scurte care nu acoperă şi vârful degetului arată un caracter strict, mare amator de ordine şi disciplină. Adesea, aceste persoane ajung pe poziţii cheie, în funcţii de conducere, pentru că le place să îşi asume responsabilităţile dificile.

 Unghiile de un roz natural prezic un viitor prosper, o viaţă liniştită şi încununată de iubire.

Unghiile late

Persoanele cu unghii late sunt calme, răbdătoare şi echilibrate. Firea lor onestă şi încrezătoare este un adevărat magnet pentru prieteni. Sunt colegi harnici şi muncitori, dar rareori ajung să fie răsplătiţi cum se cuvine pentru tot ceea ce fac. Uneori, sunt uşor de înşelat pentru că nu sunt foarte atenţi la detalii.

* Unghii late şi plate

Aceste unghii sunt cartea de vizită a persoanelor sincere, care îţi spun verde în faţă ceea ce gândesc. Sunt familiste convinse şi îşi dedică toată viaţa copiilor.

* Unghii late şi bombate

Dacă unghiile sunt bombate din naştere, ele ascund o fire incisivă, gata să lupte până în pânzele albe pentru valorile pe care le preţuieşte. Persoanele cu unghii bombate sunt critice cu toată lumea şi se confruntă adeseori cu probleme financiare.

Unghii ovale

Forma ovală, uşor îngustă şi alungită, este considerată cea mai frumoasă. Astfel de unghii pot purta orice nuanţă de ojă şi orice stil de manichiură. Sunt unghiile femeilor sofisticate, pretenţioase, capricioase, uşor instabile emoţional, dar foarte inteligente.

7342054540_bedb6f4cd4_c

* Unghii alungite cu vârf rotund

Unghia frumos rotunjită la vârf dezvăluie un caracter frumos şi integru, pentru care dreptatea este cel mai important lucru din lume. Este o persoană muncitoare, cu o personalitate puternică, dar preferă să stea în umbra altora. Se afirmă profesional numai dacă ascensiunea ei nu contravine intereselor altuia.

* Unghii alungite cu vârf ascuţit

Sunt greu de întreţinut, dar spun totul despre femeia care face orice numai să îşi păstreze vârfurile unghiilor intacte. Personalitatea ei este strălucitoare, iese în evidenţă prin orice şi apelează des la gesturi excentrice. Nu se simte bine decât dacă este centrul atenţiei la orice întrunire. Zâmbetul ei poate fi înşelător, oricât de frumos şi atrăgător ar fi.

Unghii rotunde

Posesoarele unghiilor rotunde sunt persoane foarte practice. În acelaşi timp sunt şi comode, deoarece plănuiesc totul în cele mai mici amănunte ca să lucreze cât mai puţin şi să se bucure de cât mai mult timp liber. Le atrag noutăţile numai în măsura în care câştigul este mare sau deosebit, altfel nu ajută pe nimeni pe gratis.

Unghii înconvoiate

Sunt frumoase când sunt tăiate scurt şi lăcuite cu nuanţe cât mai naturale. Unghiile înconvoiate nu se bucură de o formă prea elegantă. Ele dezvăluie o fire ciudată, plină de toane. Nu poţi avea mare încredere în posesoarea lor care, de obicei, este uşor răutăcioasă, profitoare şi nu pune mare preţ pe prietenie sau iubire.

unhas-decoradas-13-nails

Unghii decorate

Femeile care aleg manichiura decorativă, desenele miniaturale şi complicate, sunt persoane expresive, artistice şi foarte sensibile. De obicei au şi un stil vestimentar care nu respectă canoanele modei. Sunt femei sincere, uşor pesimiste şi văd mai degrabă jumătatea goală a paharului, decât pe cea plină. Trebuie să le vorbeşti cu grijă, pentru că un cuvânt aruncat la întâmplare poate declanşa o adevărată furtună sufletească.

Află ce modele de unghii se poartă în fiecare sezon

sursa foto: Foter.com