Bucegii ascund un lanț de drumuri tainice, săpate în piatră, poate, de civilizații mult mai vechi decât cele cunoscute. Tunelurile secrete au fost folosite și pe vremea dacilor, dar și în vremurile tulburi ale năvălirilor tătare de populația din zonă care încerca să își ascundă bunurile și viața. Unele mai sunt cunoscute și azi, dar altele sunt bine ascunse și nu se mai vorbește despre ele decât în poveștile bătrânilor.

Tunelurile secrete leagă Carpații prin inima munților

Este uimitor că legendele dacice au povestit despre tunelurile și pasajele misterioase care legau Carpații de la un capăt la celălalt. Poveștile de demult spun că Decebal reușea să își ducă armata de la Dunăre până la Sarmisegetuza într-o singură zi, prin pântecele munților. Trecerile erau cunoscute numai de preoții și nobilii apropiați regelui dac, dar niciunul dintre ei nu cunoștea toate pasajele de taină.

Fenomen geologic misterios sau simple mituri

Pasionații de fenomene paranormale susțin că aceste tuneluri nu au fost săpate de daci și în niciun caz de muritorii de rând din vremurile apuse. Ele par să fie moștenite fie de la civilizații avansate care au trăit cu ere lungi înaintea noastră, fie consecința unor fenomene geologice stranii.

Se crede că inima Carpaților este străbătută de filoane de energie pură, care leagă portaluri spre universuri paralele. Iar această energie se presupune că trece prin tunerile secrete și se acumulează în anumite zone prestabilite de pe glob, așa cum sunt munții Bucegi.

Există câteva dovezi, dar firave

Adepții teoriei tunelurilor de sub Carpați susțin că au fost efectuate măsurători și au fost descoperite două culoare de trecere prin munți, de sub vârful Omul până la Peștera Urșilor din Carpații Occidentali și din masivul Ceahlău până în Retezat.

Deși nu se știe cum au fost efectuate aceste măsurători, un profesor de fizică din Iași a vorbit despre propriile sale experiențe stranii din perioada anilor 90, când a încercat să studieze tunelurile. El susține că a descoperit trei căi subterane, folosind metode neconvenționale precum telepatia și dedublarea, și a descoperit o intrare în rețeaua de tuneluri în munții județului Suceava. Pentru amatorii de senzațional, grotele și peșterile care străbat munții sunt porți de intrare în aceste tuneluri, dar, în realitate, nimeni nu a avut mijloacele necesare pentru a le explora.

Alte dovezi ar putea fi găsite în dosarele Pentagonului, dar încă nu are nimeni acces la ele. Se presupune doar că americanii ar fi scanat interiorul munților Bucegi cu sateliți performanți și ar fi observat o cavitate uriașă, blocată în ambele capete, ca și cum ar ascunde ceva secret. Tunelul pare să fie paralel cu solul, iar traseul lui este perfect plan. În afară de câteva zvonuri, apărute prin anii 2002 și 2003, nimeni nu a aflat cu adevărat ce au descoperit americanii sau dacă se mai fac teste secrete în Bucegi.

sursa foto: Shutterstock