Este uimitor cât de mulți oameni au fost îngropați de vii! Treziți din morți, unii au avut norocul să supraviețuiască, dar alții și-au găsit cu adevărat sfârșitul sub pământ, după ce au încercat disperați să sape prin pereții sicriilor. Poveștile lor sunt cutremurătoare!

Essie Dunbar și sora ei providențială

Povestea lui Essie Dunbar este una dintre cele mai uimitoare când vine vorba de oamenii treziți din morți. În anul 1915, tânăra negresă Essie Dunbar, de numai 32 de ani, face o criză puternică de epilepsie și rămâne fără suflare. Familia, cunoscându-i boala, o consideră moartă și o pregătesc pentru înmormântare. Sicriul avea să fie coborât în groapă a doua zi, după priveghi și după ce sora lui Essie avea să vină să o vadă pentru ultima dată.

Doar că, a doua zi, sora ei întârzie. Înmormântarea începe, coșciugul este coborât și groparii apucă să arunce primele lopeți cu pământ. Surprinzător, sora lui Essie reușește să ajungă la cimitir și îi roagă să ridice sicriul să își mai vadă sora. Nimeni nu îi putea refuza o asemenea rugăminte, iar groparii deschid în grabă capacul sicriului. Ce groază avea să se întipărească pe chipul lor, când Essie deschide ochii și se ridică în șezut, în mijlocul sicriului! Essie avea să mai trăiască peste 40 de ani de la ”prima ei moarte”.

Maggie Dickson, iertată de Dumnezeu

Surprinzătoare este și povestea unei femei din Edinburgh, condamnată de oameni, dar salvată de Dumnezeu. Povestea se petrece pe la începutul anilor 1700, când tânăra Maggie pleacă din casa soțului ei și se angajează la un han. Aici, are o poveste de dragoste cu fiul hangiului și rămâne gravidă. Pe vremea aceea, hainele largi o ajută să își ascundă sarcina până la capăt și reușește să nască în secret.

Dar bebelușul este prea slab și nu supraviețuiește. Ea îi aruncă trupul firav în apa unui râu și încearcă să se facă nevăzută. În câteva zile, însă, drama lui Maggie este descoperită și poliția îi bate la ușă. Nu trece mult și este condamnată la spânzurătoare pentru moartea copilului ei. Margaret ajunge în ștreang, iar medicul închisorii o declară moartă. Dar, în timp ce sicriul e transportat la cimitir, Maggie se trezește ca prin minune, iar oamenii văd în acest miracol iertarea Domnului. Fata avea să mai trăiască mulți ani și avea să facă mai mulți copii, dar numai cu soțul ei.

Treziți din morți!

Olteanul care s-a născut a doua oară

Bolnav de ciroză hepatică, Ilie Dobre ajunge în stare gravă la spital la numai 37 de ani. Medicii nu îl mai pot ajuta și omul moare acasă, la câteva zile după externare, în ianuarie 1992. Rămas fără suflare, familia îi pregătește sicriul și groapa după datină, dar mai așteaptă o zi să vină lumea la priveghi. La un moment dat, Ilie se trezește, buimac și orb, dar cât se poate de viu! Vecinii au tras o sperietură soră cu moartea când ”mortul” le-a cerut un pahar cu apă.

Medicii nu au putut explica prea clar cazul lui Ilie. Fie a fost o comă, iar familia nu și-a dat seama că el respira totuși, fie a fost o stare de catalepsie, în care mușchii sunt paralizați. Indiferent ce a fost, Ilie mai trăiește și azi și este deosebit de recunoscător că Dumnezeu l-a salvat și i-a mai dat o șansă. Toată lumea se cutremură la gândul că se putea trezi după ce fusese deja înmormântat.

sursa foto: 123rf.com