Stanley, sursa de inspirație a autorului Stephen King

Stanley-hotel

Hotelul Stanley din Colorado, SUA, își păstrează locul de frunte în toate topurile hotelurilor bântuite din lume. Povestea lui terifiantă și activitățile paranormale din hotel, pe care aproape toți turiștii susțin că le-au simțit, l-au inspirat pe scriitorul Stephen King să scrie celebrul roman horror ”Shining”. King a locuit o vreme în hotel să caute surse de inspirație și a primit camera cu numărul 217. Deși a fost și el martorul unor fenomene stranii, se spune că energiile negative sunt mai puternice în camera 418. Hotelul este bântuit de Flora Stanley, soția fostului proprietar, care cântă la pian în toiul nopții, iar fantoma ei este vizibilă chiar dacă se aprind luminile.

Închisoarea Karosta, un hotel teribil

Karosta

Mii de prizonieri și-au găsit sfârșitul între zidurile sumbre ale închisorii Karosta din Lituania, în timpul celui de al Doilea Război Mondial. În zilele noastre, clădirea servește drept hotel, unul dintre cele mai bizare din lume, în care turiștii sunt tratați precum prizonierii de război. În momentele de liniște deplină, mai ales noaptea, pe holuri și prin camere se aud șoapte și pași stranii, dar și voci înghețate care le șoptesc vizitatorilor să fugă cât mai departe.

Hotelul Chelsea, preferatul artiștilor

Chelsea

Chelsea a reușit să devină unul dintre cele mai bine cunoscute hoteluri din New York, dar nu neapărat pentru serviciile sale excelente. El a găzduit de-a lungul anilor numeroși artiști și oameni celebri, dar unii au avut nenorocul să își găsească aici sfârșitul. Poetul scoțian Dylan Thomas a murit într-una din camerele hotelului după o beție cruntă, iar fostul membru al formației Sex Pistols, Sid, și-a înjunghiat iubita în camera 100. Fantomele celor care au avut parte de moarte violentă bântuie și azi coridoarele hotelului pe timp de noapte.

Fantomele prizonierilor din Taipei

Taipei

Hotelul de lux Grand Hyatt din Taipei a fost construit pe temelia unei închisori unde au fost executate numeroase persoane închise din considerente politice. Fantomele prizonierilor executați îi deranjează adesea pe vizitatori, iar conducerea a luat decizia de a decora holurile și camerele cu diverse simboluri care să țină departe spiritele neliniștite.

Hever, locul preferat al lui Anne Boleyn

Hever

Castelul Hever, situat la aproximativ 50 de kilometri de Londra, a fost casa copilăriei lui Anne Boleyn, cea care, prin diverse intrigi și combinații politice, a reușit să devină soția regelui Henric al VII-lea al Angliei. În zilele noastre, castelul servește drept hotel, dar afluența de turiști nu o împiedică pe Anne să se arate din când în când prin camerele ei preferate sau prin grădina luxuriantă.

S-a sinucis prin înfometare

Dalhouise

Se spune că tânăra domniță Catherine de Dalhousie s-ar fi îndrăgostit de un bărbat nepotrivit pentru rangul ei nobiliar, drept pentru care părinții au fost împotriva căsătoriei lor. Ca să îi pedepsească, Catherine s-a baricadat în mansarda castelului și a refuzat hrana zile întregi, până când a intrat în comă și nu a mai putut fi salvată. Castelul Dalhousie, aflat la numai 10 km de Edinburgh, a fost transformat în hotel încă din anul 1973, dar Catherine își face adesea simțită prezența mai ales la etajele superioare, unde se plimbă de la o fereastră la alta, așteptându-și iubitul să o salveze.

Scena unui masacru înfiorător

Taj Mahal

Unul dintre cele mai mari și mai luxoase hoteluri din India, supranumit Palatul Taj Mahal, este bântuit de multe suflete încrâncenate. Una dintre fantome este chiar arhitectul clădirii, care s-a sinucis aruncându-se de la etajul al cincilea pentru că proiectul nu a ieșit așa cum își dorea. Dar cele mai zgomotoase fantome, care se arată adesea clienților, sunt vizitatorii uciși într-un raid terorist din anul 2008. În schimbul de focuri care a durat trei zile, au fost omorâte 167 de persoane, iar sufletele lor au rămas prinse în locul masacrului.