Este spectaculos în fotografii, dar în realitate Templul Dragonului te copleștește cu structura sa uriașă, care domină zarea pe o rază de câțiva zeci de kilometri.

Templul a fost dat în folosință în anul 1985 și are 80 de metri înălțime, câți ani a petrecut Buddha pe pământ.

Multă vreme, nu era trecut în ghidurile de călătorie și nici printre lăcașurile de cult, el fiind o enigmă pentru locuitorii țării. Nu a fost construit să atragă vizitatori și reclamă, dar arhitectura lui unică nu putea să rămână necunoscută. Azi, se vorbește despre acest templu straniu în toată lumea și mulți străini sunt curioși să îl descopere în realitate.

Simbolurile pline de semnificații din Templul Dragonului

Clădirea nu este deloc una încărcată de istorie și legende, dar semnificațiile ei sunt profunde. Dragonul care încojoară templul cilindric, vopsit în roz, a fost făcut din metal și fibră de sticlă, iar cea mai mare parte a trupului său este străbătută de scări, astfel că poți intra în interiorul lui.

Nu trebuie să urci pe jos, însă. Există un lift care transportă vizitatorii pe acoperiș, de unde priveliștea provinciei împădurite îți taie răsuflarea.

Statuile lui Buddha sunt peste tot în templu, florile, felinarele, fântânile și animalele nu lipsesc, ele fiind simboluri ale credinței budiste și ale naturii cu care sufletul uman trebuie să fie în permanență în armonie.

Decorurile sunt legate de credințe vechi și superstiții

Elementele simbolice se pot vedea de la bază, iar până în vârful dragonului, pot fi recunoscute o mulțime de detalii legate de principiile budismului.

Cele 5 gheare ale dragonului reprezintă cele 5 principii de bază ale religiei menționate, iar la intrarea templului sunt montate vase în care trebuie să arunci o monedă pentru a beneficia de sănătate, de iubire și de împlinire.

Pe acoperișul templului, este ridicată o statuie a fericirii pe care oricine trebuie neapărat să o viziteze și să se roage aici pentru împlinirea dorințelor.

foto: Shutterstock