Ellie a deschis ochii larg în toiul nopții, cu senzația stranie că a pierdut ceva foarte important. La capul patului, i s-a părut că zărește silueta tatălui ei, ușor înclinată spre ea, salutând-o cu mâna la pălărie. Apoi a dispărut… Dimineață, Ellie i-a povestit fiicei ei că l-a văzut pe bunicul, iar mai târziu, în cursul acelei zile, a fost anunțată la telefon că tatăl ei a murit la primele ore ale dimineții.

Povestea lui Ellie nu este nici prima, nici ultima. O mulțime de oameni a trecut prin aceeași experiență, când rudele foarte apropiate, în general părinții sau copiii, și-au pierdut viața. Chiar dacă nu au comunicat niciodată prin telepatie cu alte persoane, este posibil să primească semnale puternice de la cei care pleacă din lumea noastră. Studiile efectuate în Japonia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii au arătat că între 40% și 53% dintre persoanele care au răspuns chestionarelor au trecut prin experiența comunicării telepatice în pragul morții. Cei mai mulți dintre ei și-au ”văzut” părinții cu ochii minții în preajma orelor la care aceștia au decedat, ceea ce demonstrează că iubirea părintească menține o legătură deosebit de puternică între cei vii și sufletul celor care pleacă. În 86% dintre cazuri, repondenții au aflat mult mai târziu despre decesul părinților, iar jumătate dintre ei au avut viziunile telepatice în timpul somnului.

Telepatia, declanșată de evenimente tragice

Psihiatrul Ian Stevenson de la Universitatea Virginia, SUA, a analizat 165 de mărturii în care persoanele chestionate susțineau că au primit vești telepatice despre rudele bolnave sau aflate pe patul de moarte. Două treimi dintre cei care au participat la studiul lui Stevenson au comunicat prin telepatie cu rudele de sânge, iar în 82% dintre cazuri decesele au fost cauzate de boli grave sau de accidente cumplite. În schimb, în foarte puține cazuri, doar 15%, persoanele aflate în pragul morții au vorbit cu rudele lor. În majoritatea situațiilor, silueta celor care pleacă pe lumea cealaltă se arată tăcută și distantă. Dar rudele cărora li se arată simt o durere nemărginită și au sentimentul acut că pierd ceva, că se destramă trecutul sau că se întâmplă ceva grav și ireversibil, după cum au declarat persoanele intervievate de Stevenson.

credit foto: 123rf.com