Talismane protectoare din cristale

Alege pietrele naturale care sunt înzestrate cu energii benefice și pot alunga influențele nocive din jurul tău. Piatra ce cele mai puternice capacități vindecătoare este ametistul mov, un cristal care reglează metabolismul, procesul hormonal și ajută la eliminarea toxinelor din corp. Se spune despre ametist că poate ”curăța” sângele și este bine să îl porți zilnic, dacă ai probleme de sănătate.

De asemenea, rubinul este o piatră prețioasă încărcată cu energii pozitive, care acționează asupra inimi, a sângelui și asupra sistemului nervos. Rubinul ajută la refacerea echilibrului fizic și mintal, alungând stările de depresie, care pot accentua orice afecțiune  a corpului.

Este indicat să porți și bijuterii din chihlimbar care nu este un cristal, dar are origini organice și intră în rezonanță cu sistemul tău imunitar, pe care îl protejează.

Mâna Hamsa, protejează de bolile rele

Frunza de palmier cu cinci lobi sugerează de fapt mâna dreaptă deschisă, un simbol deosebit de puternic în cultura arabă, cu rol de protecție a organismului împotriva relelor de tot felul. Mâna Hamsa sau Mâna Fatimei întoarce deochiul, protejează sănătatea și aduce prosperitate.

Mâna Hamsa este atribuită Fatimei, fiica lui Mahome, și este una dintre cele mai iubite talismane protectoare în lumea musulmană. Evreii spun însă că era simbolul lui Miriam, sora lui Moise. Deseori, în mijlocul mâinii se inserează ochiul atoatevăzător, care protejează împotriva influențelor negative și împotriva farmecelor de boală. În lumea Orientului Mijlociu, este cea mai populară amuletă, iar cei care o poartă se bucură de vitalitate și noroc, dar ea trebuie să fie realizată din argint pentru a avea o putere sporită.

Ochiul lui Horus este vindecător  

Simbol egiptean înzestrat cu puteri protectoare, Ochiul lui Horus este benefic pentru sănătatea și vitalitatea organismului. Legenda spune că Horus și-ar fi pierdut ochiul stâng în bătălia cu Seth, dar zeul Thoth l-a găsit și l-a refăcut din bucăți, reușind să îl vindece pe Horus. De atunci, egiptenii l-au folosit pentru a vindeca bolile și pentru a-și proteja sănătatea. În Cartea Morților a vechilor egipteni stă scris că Ochiul lui Horus trebuie realizat din aur, cu instrumente pure, pentru a avea efect.

Spirala Soarelui, energie pentru sănătatea tuturor oamenilor

Pandantivele sub formă de spirală sunt reprezentări ale Soarelui, primul vindecător al lumii, așa cum este considerat în tradiția șamanică. Spirala reprezintă energia vindecătoare care se desfășoară în cercuri tot mai largi pentru a proteja întreaga omenire. Este un simbol antic și totodată modern, folosit pentru bijuterii și ornamente în toate culturile. Acest talisman trebuie realizat din aur, din lemn sau argint pentru a benenficia de calitățile lui vindecătoare.