Roșu, o culoare festivă și norocoasă

Încă din perioada dinastiei Tang, chinezii au început să poarte accesorii vestimentare roșii, fiind convinși de puterea lor misterioasă care alungă relele. Eșarfele sau șosetele roșii, evantaiele, fundițele, bijuteriile sau lenjeria intimă roșie sunt recomandate mai ales pentru cei care s-au născut în zodia Câinelui (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018), dar și pentru toți ceilalți care trec prin perioade grele în acest an.

Talismane chinezești cu număr par

În mod special, în anul Câinelui se poartă bijuterii sau ornamente grupate câte 4 sau 6. Spre exemplu, dacă ai mai multe talismane mici la o brățară, alege doar 4 sau 6 dintre ele să le porți tot anul. Aceste numere sunt considerate nocoase anul acesta, dar mai ales au puterea să te ferească de problemele de sănătate imprevizibile.

Mărgele de protecție din materiale prețioase

Brățările din mătase, cu talismane rotunde și mărgele au început să fie căutate și purtate tot mai des și la noi. Iar astrologii chinezi recomandă să purtăm anul acesta în mod special mărgele din materiale prețioase, din aur, argint sau jad. Numai acestea au puteri mistice. Spre exemplu mărgelele sau talismanele rotunde din aur îți protejează avutul, casa și bunăstarea. Cele din argint sunt folositoare pentru sănătate, pentru copii și familie, iar cele din jad verde protejează imunitatea, circulația sângelui, capul și inima.

foto: Shutterstock