Puterea naște monștri, am putea spune parafrazând o expresie celebră. Iar puterea pe care o deține Suveranul Pontif a iscat, de-a lungul secolelor, conflicte sângeroase și răzbunări cumplite, cum rar ne este dat să aflăm.

Papi martiri, otrăviți și bătuți până la moarte, sau vinovați de crime și incest presară istoria Sfântului Scaun cu povești incredibile.

Spre exemplu, papa Ioan al XII-lea, care a fost înscăunat între anii 955 – 964, a fost acuzat de înșelăciune, crimă și relații amoroase, fiind de altfel înlăturat de la putere pentru comportamentul lui nedemn.

Tainele de la Vatican. Papi cu amante și averi nemăsurate

Iar numele lui Rodrigo de Borgia, care avea să devină papa Alexandru al VI-lea, este faimos pentru faptele lui de corupție, pentru crimele și jocurile de putere pe care le-a pus la cale să acapereze puterea.

Pentru el, Biserica Catolică era doar instrument de control și de mărire a averilor familiei sale. A avut numeroase concubine și cinci urmași, dar nu a fost singurul papă care a încălcat jurământul de castitate.

Amanta papei Sergiu al III-lea (904 – 911), suveran care a rămas în istorie sub numele de ”sclavul tuturor viciilor”, avea numai 15 ani când a născut primul copil, un băiat care avea să urce și el în scaunul pontifical sub numele de Ioan al XI-lea (931 – 935)… iar exemplele pot continua, perioada Evului Mediu fiind una tulbure în istoria papalității.

Secrete care ar schimba lumea 

Dincolo de istoriile care au scandalizat lumea, probate cu documente și scrieri biografice, tainele de la Vatican vorbesc și despre originea lumii, despre tehnologii avansate precum teleportarea și chiar despre extratereștrii sau civilizații demult apuse pe Pământ.

Nu e de mirare că înalți prelați din Palatul Papal au admis existența unor forme de viață complexe în univers. „E posibil să crezi și în Dumnezeu și în extratereștri. Se poate admite existența unor alte forme de viață din alte lumi, mai evoluate decât a noastră, fără să punem la îndoială credința în creație și în reîncarnare”, a afirmat teologul astronom Gebriele Funes, șeful departamentului de Astronomie de la Vatican.

În biblioteca secretă a papilor se pare că există documente care vorbesc despre vizite din alte galaxii, dar și despre o mașină a timpului numită Cronovizor și construită de călugărul benedictin Pellegrino. Sunt doar supoziții, dar o fărâmă de adevăr tot există, iar dacă ar deveni vreodată publice, ar schimba credințe vechi de când lumea.

sursa foto:  123rf.com