Inelele de logodnă și inelele primite din dragoste sunt protejate de puterea sentimentelor celui care le dăruiește. Alături de verighete, ele au adunat tot felul de credințe și superstiții.

Pe vremuri, inelele primite din dragoste, inelele dăruite de un bărbat care îi făcea curte unei femei aveau însemne mistice sau mesaje scurte, știute numai de îndrăgostiți. Multe erau gravate cu inimi și stele, cu numele îndrăgostiților sau cu scurte formule magice care aveau rolul să le protejeze dragostea ascunsă.

Ce rol au inelele primite din dragoste

Inelul primit în dar de la un bărbat care te iubește, chiar dacă nu este un inel de logodnă, trebuie prețuit și nu trebuie lăsat să își piardă strălucirea, ca să nu se risipească dragostea dintre voi.

Este bine să porți un inel pe care este inscripționată zodia sau steaua ta norocoasă, ca să îți poarte noroc.

De asemenea, inelele pe care sunt scrise mesaje de dragoste sau numele bărbatului iubit au rol de protecție pentru dragostea voastră.

Ai grijă să nu dai niciodată inelele primite din dragoste sau inelul de logodnă altei femei. Viitoarea ta căsnicie poate fi în pericol.

Dacă inelul de logodnă este strâmt și trece foarte greu de a doua încheietură a degetului, când ți-l pune pe deget iubitul tău, atunci tu vei domina în căsnicie. Dacă inelul este suficient de larg și ajunge imediat la baza degetului, atunci el va fi stăpânul în casă.  

Ce diferență era între inelele de aur și cele din argint

Cu toate că majoritatea bărbaților aveau venituri modeste și cumpărau inele de logodnă sau verighete din argint, acestea nu erau bine văzute în superstiții. Mult mai apreciate erau inelele de logodnă din aur care, se spune, atrăgeau și protejau dragostea. Cele din argint erau văzute ca un magnet pentru nenoroc și infidelitate, deoarece argintul oxidează și se înnegrește. Cu cât se înnegrea mai repede, cu atât se spunea că bărbatul va călca pe căi strâmbe.

Dacă găsești un inel de aur, roagă-te pentru norocul celui care l-a pierdut și vei avea și tu noroc.

Dacă găsești un inel de argint, ferește-te să îl iei pentru că argintul se încarcă cu blesteme și nenoroc.

Nu lăsa pe nimeni să îți tragă inelul de pe deget, pentru că vei pierde ceva drag. Este bine să îl oferi tu, punându-l în palma celeilalte persoane, dar ai grijă să nu dăruiești niciodată inelele primite din dragoste, decât dacă relația cu respectivul bărbat s-a încheiat.