Te așezi pe scaun picior peste picior

Dacă ai obiceiul să stai prea multe ore picior peste picior la birou, presiunea sângelui în corp crește, iar riscul de a dezvolta tromboza venoasă în timp este mult mai mare. Când îți ții picioarele încrucișate, fie la nivelul genunchilor, fie la nivelul gleznelor, mușchii sunt blocați într-o poziție nefirească, articulațiile rămân nemișcate, iar sângele este pompat în cantitate mai mare spre inimă, ceea ce duce la creșterea tensiunii arteriale. Un alt risc pe care îl presupune această poziție, este paralizia nervului peronier, aflat în zona genunchilor. Din cauza acestei afecțiuni, pot apărea amorțeli și dureri la genunchi și la gambe, iar mersul este îngreunat.

Îți încarci poșeta cu obiecte inutile

Majoritatea femeilor poartă poșete grele, pline cu tot felul de obiecte pe care le consideră utile, deși nu își dau seama cât de periculos este să duci zi de zi o greutate atât de mare pe același umăr. Greutatea genții și obiceiul de a o purta pe același umăr zi de zi duce, în timp, la deformarea coloanei vertebrale și la apariția unei cocoașe dureroase. Umărul solicitat tinde să se înalțe ușor față de celălalt, ceea ce afectează și ținuta, și mersul.

Amâni ”vizita” la toaletă

De câte ori nu suntem prinse la serviciu cu tot felul de treburi urgente și uităm să mai mergem la baie? De cele mai multe ori ne ducem prea târziu, când ne doare deja vezica, dar consecințele acestui obicei sunt dezastruoase. Cu timpul, mușchii care susțin vezica slăbesc și de la o anumită vârstă nu mai reușești să îi controlezi. Concluzia? Mergi la baie mai des decât simți nevoia și vei avea rinichii și vezica sănătoase.

sursa foto: 123rf.com