Divorțul este o traumă, indiferent de condițiile în care se petrece, iar fostul soț poate să lase multe amintiri neplăcute în urmă. Din cauza stresului, este posibil ca imaginea lui să îți apară mai des în vise, imediat după despărțire.

CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Este firesc să îți visezi fostul soț la puțin timp după ce v-ați despărțit, mai ales dacă au rămas multe lucruri nespuse între voi doi. Dar, dacă el reapare în vis la multă vreme după ce relația voastră s-a încheiat, visele respective au alte semnificații. Iată cum explică specialiștii de la Institutul ”C.C. Jung” din Los.  

Visele cu fostul soț imediat după divorț

Apariția viselor legate de fostul partener de viață te avertizează că, între voi doi, lucrurile nu s-au încheiat. Încă mai ai sentimente puternice față de el, fie că îl iubești, fie că îl urăști și simți nevoia să le clarifici.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că vrei să fii din nou cu el sau că merita să rămâneți împreună indiferent de situație, ci că tu trebuie să îți analizezi cu grijă dorințele și să alegi.

Visele despre fostul partener în momentele cheie din viața ta

Dacă îți visezi fostul soț la puțină vreme după ce ai intrat într-o nouă relație, subconștientul tău încearcă astfel să analizeze argumentele pro și contra și să facă o comparație între bărbatul din trecut și cel din prezent.

Dacă visele cu fostul sunt, în general, negative și îți o lasă o senzație neplăcută, înseamnă că începi să valorizezi calitățile bărbatului din prezent, chiar dacă nu ești prea sigură pe viitorul vostru.

Dar, dacă visele respective îți trezesc nostalgia, înseamnă că nu ești prea mulțumită de relația actuală și încerci să te conectezi la amintirile frumoase din trecut. La începutul unei relații noi, ești întotdeauna mai vulnerabilă și nu știi exact ce vrei. 

Visele sunt proiecții ale sentimentelor și dorințelor reprimate

Fostul soț poate semnifica mai degrabă o perioadă din trecut care a lăsat urme adânci în viața ta, decât o iubire pierdută. Poate fi și un sentiment de vină că tu l-ai părăsit, fără să îi dai șansa să își apere dragostea. Sau nevoia de vindecare după o relație traumatizantă, pentru a putea gusta din nou plăcerile unei noi iubiri.

Visele sunt simbolice și nu trebuie interpretate niciodată ca atare. Ele trebuie analizate în contextul în care apar și în funcție de nevoile tale. Fostul soț a reprezentat cândva o ”bucățică” din tine pe care numai tu știi dacă trebuie să o recuperezi.