Semnele din naștere nu sunt doar o simplă legendă

În unele zone din Asia, când moare cineva drag în familie, rudele înseamnă trupul cu cenușă, să fie siguri că se reîncarnează și se întoarce în aceeași familie, chiar dacă acest lucru se întâmplă peste doi sau trei ani sau peste câteva generații. Semnul cu cenușă devine mai târziu un semn din naștere, iar apariția lui este o dovadă clară că sufletul celui decedat s-a întors printre ai lui. Legenda aceasta pare stranie și greu de crezut, cu toate acestea au existat cazuri concrete care dovedesc că reîncarnarea este posibilă. În anul 2012, psihiatrul Jim Tucker și psihologul Jurgen Keil, amândoi profesori emeriți în mediul academic, au publicat în revista de specialitate ”The Journal of Scientific Exploration”, un studiu amănunțit despre familiile în care bebelușii aveau semnele rudele lor decedate. Într-un din cazurile prezentate de cei doi cercetători, un băiețel din Myanmar, K. H., s-a născut cu un semn de naștere pe brațul stâng, chiar în locul în care bunicul său fusese însemnat cu cenușă în pragul morții. Nepoțelul a venit pe lume la 11 luni de la moartea bunicului, iar, la numai 2 ani, își striga bunica pe numele pe care numai bunicul lui îl folosea, un nume de alint. Toți ceilalți nepoți o strigau ”bunica” sau ”Ma War”, dar numai K. a început să îi spună ”Ma Tin Shwe”. Surprinzător este și faptul că, în timp ce era însărcinată cu K, mama lui l-a văzut pe bunic în vis și l-a auzit foarte clar spunându-i că vrea să vină înapoi, să trăiască alături de ea. Familia este convinsă azi că sufletul bunicului s-a reîncarnat în trupul nepotului său și se roagă să îi fie un protector bun toată viața.

Malformațiile din naștere, dovezi ale reîncarnării

Profesorul Ian Stevenson de la Universitatea din Virginia s-a ocupat și el îndeaproape de fenomenul reîncarnării. În anul 1993, el a publicat un studiu prin care susține că semnele din naștere și defectele congenitale sunt determinate de amintiri din viețile anterioare. Un caz anchetat de el, în Turcia, te pune cu adevărat pe gânduri, chiar dacă nu crezi în teoria lui. Un băiețel din țara respectivă își aducea aminte frânturi din viața unui bărbat ucis violent într-un atac armat. Cazul a rămas în amintirea cadrelor medicale care l-au îngrijit timp de șase zile în spital. Bărbatul fusese împușcat în cap și avea craniul zdrobit pe partea dreaptă. Băiețelul în cauză s-a născut cu o ureche dreaptă diformă și partea dreaptă a capului mai puțin dezvoltată. O astfel de boală genetică apare foarte rar, un caz la 6.000 de bebeluși.

Trauma fratelui a lăsat urme peste ani

semne din nastere

sursa foto: Photo credit: Philippe Put / Foter / CC BY

În anul 1979, Kevin Christenson a murit la numai 2 ani din cauza unui cancer care se răspândise în tot corpul. Boala a fost descoperită după ce copilul și-a rupt un picior și a ajuns la spital. Trauma părinților nu poate fi descrisă în cuvinte, durerea lor și chinul prin care au trecut cu un copil atât de mic la ședințe lungi de chimioterapie. Medicamentele îi erau administrate intravenos direct pe o venă din gât, după ce medicii au descoperit o tumoare la ochiul stâng și noduli canceroși la urechea dreaptă. Doisprezece ani mai târziu, mama lui Kevin, care divorțase de primul soț, s-a recăsătorit și a avut un alt băiețel. Patrick s-a născut perfect sănătos, dar avea semne ciudate care aminteau de boala fratelui său: o cicatrice inexplicabilă pe gât, o umflătură pe scalp și o problemă la ochiul stâng care, din fericire, s-a dovedit benignă. Când a început să meargă, Patrick șchiopăta, deși nu era nimic în neregulă cu piciorul lui. Apoi a început să îi povestească mamei sale despre o operație dureroasă deasupra urechii, acolo unde fratele lui avusese un nodul și fusese extirpat pentru biopsie. Ulterior, la vârsta de 4 ani, Patrick a început să întrebe de vechea lui casă, maro cu portocaliu… ei bine, mama lui trăise într-o astfel de casă, când l-a născut pe Kevin. Deși copilul nu a putut oferi mai multe detalii psihiatrului care s-a ocupat de cazul lui, legăturile biologice cu fratele mort erau evidente, deși nu putea fi explicate.

sursa foto: Foter.com