Frumusețea diamantelor le-a pus din vremuri vechi pe locul cel mai înalt între toate pietrele prețioase. Ba chiar le-a dăruit cele mai frumoase trăsături, asemeni unor stele: diamantele sunt pure, sunt strălucitoare, sunt puternice și dure. Pentru popoarele antice ele aveau proprietăți magice, deopotrivă benefice, dar și malefice. Iată câteva din secretele diamantelor care au fascinat omenirea de atâtea mii de ani.

Diamantul, cea mai înaltă piatră spirituală

Datorită clarității sale și capacității sale de a spori energia luminii, diamantul era considerat în religiile orientale o piatră spirituală foarte puternică. El avea capacitatea de a lumina spiritul și mintea, de a scoate la iveală adevărul și credința. Se credea că poate activa energia organismului și, cine își permitea, folosea diamante în ritualurile religioase și vindecătoare.

Piatra care aduce forța și curajul

Duritatea era unul dintre secretele diamantelor cele mai de preț. Iar aceasta a fost asociată cu forța, curajul, îndrăzneala și rezistența. Conducătorii purtau diamante să fie la fel de puternici ca aceste pietre scumpe și să îi ajute în luptă. Diamantele erau simbolurile cuceritorilor și ale regilor. De multe ori, în cărțile vechi despre vrăji și ritualuri, erau numite pietrele invincibile.

Cum vindecă energia diamantelor

Pornind de la credința că energia diamantelor amplifică energia organismului, acestea erau purtate și pentru calitățile lor terapeutice. Se considera că diamantul ajută organismul să își refacă forțele, să adune energii pozitive și să elimine ceea ce nu îi era de folos. De aceea, era o piatră bună pentru sănătatea stomacului, a rinichilor și a vezicii, dar și pentru inimă, deoarece el sporea fluxul de sânge curat și oxigenat.

Secretele diamantelor: energia lor spirituală

Energia intensă a diamantelor sporește energia din interiorul corpului nostru, fie ea benefică sau negativă. De aceea, este bine să porți diamante numai când ești optimistă, veselă, energică și curajoasă, pentru că ele vor spori energia pozitivă pe care o ai și vei fi mult mai puternică în tot ce faci.

Dacă nu ești într-o formă bună, nu purta diamante! Dacă te simți obosită, stresată, necăjită, depresivă, este bine să renunți la orice bijuterie cu diamante pentru că acestea vor amplifica tocmai stările tale negative.