Unii îi spun intuiție, alții îl consideră doar un produs al imaginației noastre, dar al șaselea simț și-a dovedit puterea în momentele cruciale. Fără să vrem, ne bazăm pe el când trebuie să luăm decizii dificile și când ne implicăm emoțional în situațiile tensionate. Un studiu recent al cercetătorilor australieni a demonstrat că suntem capabili să presimțim pericolele, în anumite momente din viața noastră, chiar dacă nu ascultăm întotdeauna vocea interioară care ne avertizează asupra riscurilor. Iată câteva metode simple să descifrezi secretele celui de al șaselea simț și să înveți să îl stăpânești mai bine pe viitor.

Acordă mai multă atenție mediului înconjurător

Fii mai atentă la oamenii importanți din viața ta, la prieteni, dar mai ales la dușmani sau la oamenii care știi că se vor opune acțiunilor tale. Dacă îi studiezi cu atenție și le înveți defectele, calitățile și reacțiile, vei putea anticipa cum vor acționa într-un context anume. În unele momente, vei reuși chiar să anticipezi ce decizii vor lua, ceea ce te va ajuta să câștigi un pas în fața lor. Intuiția este crucială în relația de cuplu, mai ales în perioadele în care apar probleme între voi doi. De asemenea, îți va fi de ajutor în relațiile profesionale, să anticipezi corect pretențiile și deciziile superiorilor sau ale colegilor.

Ascultă avertismentele interioare

Nu de puține ori ni se întâmplă să auzim o voce interioară care ne sfătuiește să acționăm într-un fel sau altul. Poate fi un sentiment negativ sau un gând spontan care ne dă peste cap toate calculele și planurile, dar care poate fi vocea subconștientului capabil să sesizeze pericolul dincolo de argumentele logice pe care le găsim noi.

Al șaselea simț și reacțiile fizice

Când ești pusă în fața unei alegeri dificile, urmărește reacțiile corpului tău. Dacă simți emoții puternice în stomac, când analizezi riscurile acelei decizii, înseamnă că trebuie să găsești o cale pentru a le ocoli. Dacă simți flăcări în obraji sau simți că îți tremură picioarele, înseamnă că decizia pe care vrei să o iei va avea consecințe mult mai complicate decât ți-ai imaginat. Ascultă intuiția și, dacă reacțiile corpului tău nu sunt pozitive, gândește-te de două ori la riscurile pe care ți le asumi.