Credințele vechi spun că orice ritual de sănătate va fi mai profund și binefăcător dacă se face în zilele cu Lună nouă. Iar în următoarele trei zile, din 17 până pe 20 septembrie, când Luna nouă traversează zodia Fecioarei, orice activitate benefică pentru sănătatea ta va avea efecte sporite.

Luna nouă sporește rezistența organismului  

Astrologii spun că faza de Lună nouă este prielnică pentru sănătatea și rezistența organismului. În aceste zile, astrul nopții, chiar dacă nu este vizibil pe cer, adună o energie nouă și grăbește vindecarea pentru bolnavii aflați în convalescență și pentru cei care suferă de afecțiuni de sezon.

Tot în aceste zile cu Lună nouă sunt mai puternic influențate femeile, mamele tinere și copiii. Organismele slăbite încep să recupereze din energia pierdută, se reface bariera de protecție a corpului, iar copiii se vindecă mai ușor de bolile copilăriei.

Un ritual de sănătate simplu de urmat

În zilele în care avem Lună nouă, ea este în conjuncţie cu Soarele, iar energia celor două astre se împleteşte şi se armonizează. Este o perioadă scurtă, de trei zile, în care întreaga natură se bucură de o pauză şi de echilibru, îşi reface forţele pentru a începe un nou ciclu.

În această stare, și organismul nostru are nevoie de noi resurse pentru a-și reface forțele, de aceea acest ritual de sănătate va fi mai eficient dacă îl faci în serile în care răsare Luna nouă. Nu vei avea nevoie decât de o lumânare simplă și de esențe de plante aromatice precum menta, salvia, rozmarinul și levănțica.

Alege o seară cu Lună nouă în care știi că poți sta liniștită câteva ore. Renunță la cina copioasă pe care, poate, doreai să o pregătești, și consumă doar o salată sau fructe și bea doar apă. Apoi, lasă liniștea să te relaxeze, aprinde o lumânare decorativă și pregătește uleiurile esențiale pentru difuzor.

Efectele esențelor din plante aromatice

Liniștea și senzația de relaxare și armonie pe care ți-o dau uleiurile esențiale sunt foarte importante în acest ritual de sănătate. Aromele de levănțică, mentă sau salvie pe care le inspiri în timp ce te relaxezi în liniște au efectul de a spori capacitate de refacere a organismului și te ajută să găsești noi resurse pentru imunitatea și rezistența organismului.

Este un ritual simplu care nu necesită decât 30 de minute din timpul tău, în serile cu Lună nouă, dar care are efecte pe termen lung, dacă este respectat și reluat în fiecare lună.