Milioane de oameni au trecut prin experienţe extraordinare în viaţă, în care au simţit dragostea fără margini a lui Dumnezeu. Poveşti incredibile stau mărturie pentru intervenţia salvatoare a îngerilor, care ajută oamenii după voia Celui de Sus. O credinţă veche şi puternică, pe care niciun argument ştiinţific nu o poate combate, susţine că sufletul nostru primeşte un înger păzitor încă de la naştere, care ne veghează în cele mai dificile momente. Îngerii nu judecă şi nu pedepsesc, ei împlinesc voia Domnului şi ajută sufletele care caută îndrumare. Adesea, îngerii ni se arată în momentele critice, dacă le cerem ajutorul, iar întâmplările cumplite din Cokeville, Statele Unite ale Americii, sunt un exemplu elocvent.

Miracolul din Cokeville

Puţină lume îşi mai aduce aminte de atentatul cu bombă de la Şcoala Elementară din Cokeville. În data de 16 mai, 1986, un cuplu înarmat până în dinţi şi pregătit cu bombe a luat ostatici toţi elevii şcolii şi întregul personal. Cei doi sechestraseră într-o clasă 154 de copii şi cereau câte două milioane de dolari pentru fiecare, să nu arunce şcoala în aer. Bărbatul încropise câteva bombe artizanale şi legase declanşatorul cu un şiret, în timp ce soţia lui păzea copiii cu pistolul şi negocia la sânge cu primarul. Într-un orăşel cu 500 de locuitori şi o singură bancă, nu este uşor să faci rost de 300 de milioane de dolari, chiar dacă sunt sute de vieţi în joc. Singura speranţă a ostaticilor era la Dumnezeu şi se rugau fierbinte să îi ocrotească. După câteva ore de coşmar, bărbatul i-a lăsat declanşatorul soţiei şi a plecat spre baie. În câteva secunde, o bubuitură teribilă a zguduit clasa, iar copiii au văzut trupul cuprins de flăcări al femeii proiectat spre tavan. Geamurile au explodat şi profesorii au început să arunce elevii pe fereastră în curtea unde aşteptau înfricoşaţi părinţii. Pompierii şi poliţia au intrat imediat în şcoală şi au reuşit să salveze toţi ostaticii.

Copiii, salvaţi de îngeri

Ca prin miracol, în atentatul din Cokeville niciun copil şi niciun profesor nu şi-a pierdut viaţa, oricât de aproape stăteau de bombe. Singurii care au murit au fost cei doi terorişti, soţul sinucigându-se după ce planul lui a eşuat. La 20 de ani după cumplitul eveniment, localnicii au marcat momentul prin editarea unui volum de memorii intitulat “Martorii miracolului”. Elevi, profesori, părinţi şi pompieri şi-au adus contribuţia la redactarea cărţii, poveştile lor fiind tipărite întocmai, fără modificări. Unii dintre elevi au scris, cu multă emoţie şi sinceritate, că, în cele câteva secunde dinaintea exploziei, au văzut făpturi luminoase care îi îndrumau să se apropie de geamuri. Un alt elev a povestit şi el că a văzut îngeri coborând din tavan, apoi au izbucnit flăcările şi s-a trezit în braţele tatălui său. O altă fetiţă a zărit alături de ea, în momentul exploziei, o femeie în vârstă care a luat-o de mână. Uitându-se prin fotografiile vechi de familie, ea a recunoscut chipul femeii şi părinţii i-au confirmat că fusese bunica ei, moartă cu mulţi ani înainte. Amintirile elevilor sunt emoţionante, iar martorii atentatului sunt convinşi că îngerii Domnului le-au venit în ajutor copiilor, să nu se piardă niciun suflet nevinovat.

Cum putem vorbi cu îngerii

Îngerii înfăptuiesc adesea miracole precum cel din Cokeville. Ei salvează vieţi şi păstrează sufletele oamenilor alături de Dumnezeu. Când îi chemăm cu gândul curat, vin lângă noi, chiar dacă nu îi vedem, ne spun învăţăturile din Biblie. Îngerii răspund sufletelor pline de iubire, care se roagă pentru binele tuturor. Ei nu vor sprijini niciodată rugăminţile meschine şi egoiste, care pot aduce prejudicii celor din jur. Fiinţe spirituale pure, cu îngerii putem comunica doar pe calea gândului, prin rugăciune. La rândul lor, îngerii ne transmit mesajele care ne sunt destinate în diverse moduri, printr-o idee inspirată, prin sfatul unui om de bine sau printr-o revelaţie. Chiar dacă nu îi simţim aproape şi nu le auzim vocea, se spune că îngerii ne ajută prin semne şi mesaje divine care se arată la timpul potrivit. Nu există un ritual sau o regulă prin care poţi comunica îngerilor dorinţele tale, trebuie doar să îţi deschizi inima şi să le ceri să îţi fie alături!

credit foto: 123rf.com