Alege un loc bine luminat și poziționează biroul astfel încât să te poți relaxa oricând privind lumea de afară. Dacă beneficiezi de o fereastră largă, ești norocoasă. Ai grijă să nu stai cu spatele la fereastră și nici la ușă, deoarece o astfel de poziție poate dăuna relațiilor profesionale cu colegii.

Cea mai bună amplasare a biroului este în partea de sud-est a sălii, poziția dedicată succesului și șanselor de avansare.

Verde și roșu, culorile feng shui cele mai puternice

Amenajează un colț verde lângă biroul tău sau pune lângă tine o plantă la ghiveci, care să rămână tot timpul anului verde. Sunt indicate plantele lemnoase cu frunze decorative precum ficușii, deoarece elementul lemn și esența verde a plantei te protejează de influențele negative. Ferește-te de cactuși, totuși, pentru că ei pot inflama relațiile spinoase cu unii dintre colegi sau cu anumiți clienți.

Adaugă pe birou un obiect util sau decorativ roșu, fie un suport pentru instrumentele de scris sau pentru hârtie, fie o clepsidră. Culoarea roșie aduce energie în spațiul tău de lucru și înviorează privirea, dar nu trebuie să abuzezi de ea. Este suficient un singur obiect.

Curgerea apei atrage energiile benefice

Mai ai nevoie de și un obiect care să simbolizeze apa, o vază cu flori proaspete în fiecare zi sau doar o imagine cu o cascadă pe monitor. Apa ajută energiile benefice să curgă libere în jurul tău și protejează armonia de care ai nevoie. Obiectele care să simbolizeze apa sunt cu atât mai recomandate în birourile aglomerate, unde este nevoie de mai mult echilibru și de un suflu proaspăt în fiecare zi.

credit foto: 123rf.com