Premoniţiile sunt un proces biologic real. Subconştientul “ştie” şi “simte” mai mult decât conştientul, iar presimţirile care se adeveresc sunt o dovadă vie a acestui fapt. Mecanismul care le declanșează nu a fost descifrat încă, cert este că în situațiile critice acestea pot fi salvatoare.  

Presimţirile sau premoniţiile au fost până de curând subiect de ironie în lumea ştiinţifică, fiind considerate cel mult simple coincidenţe. Dar cercetările recente din domeniul biologiei cuantice demonstrează că premoniţiile sunt un proces firesc, specific fiinţei umane, precum gândirea. Cercetătorii recunosc azi că sunt situaţii în care reacţiile inconştiente le preced pe cele conştiente, astfel că oamenii sunt capabili să presimtă ceea ce li se va întâmpla, fără să aibă vreun indiciu şi fără să conştientizeze acest lucru. Este vorba despre cel de al şaselea simţ care poate fi salvator în situaţiile extreme şi care ne poate ajuta să ocolim pericolele.

Un proces biologic firesc

Premoniţiile sunt reale, dar nu pot fi încă explicate cu ajutorul cunoştinţelor actuale despre biologie. Dr. Julia Mossbridge, coordonatorul unui studiu aprofundat asupra premoniţiilor, susţine că presimţirile sunt un proces biologic “anormal”, dar firesc. Împreună cu o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Northwestern din Statele Unite ale Americii, ea a analizat 26 de studii asupra premoniţiilor şi este convinsă că ele reprezintă un fenomen real. “Este anticipatoriu, deoarece prezice schimbări fiziologice viitoare ca reacţie la un eveniment necunoscut” a explicat Mossbridge. Premoniţiile sunt însoţite uneori şi de reacţii fiziologice sau emoţionale, transpiraţie, dureri de cap sau senzaţie de anxietate. Organismul transmite, astfel, un mesaj de avertizare.

Cum funcţionează premoniţiile

Mesajul pe care îl transmit premoniţiile nu este unul concret, bazat pe informaţii exacte. Premoniţiile nu îţi arată când şi unde anume se va întâmpla ceea ce presimţi. Neurologul Julia Mossbridge a demonstrat că subconştientul reacţionează înainte ca noi să fim conştienţi de pericol: pupilele se dilată, ritmul cardiac creşte, creierul înregistrează o activitate mai intensă. Uneori, premoniţiile apar cu numai câteva secunde înainte de a se întâmpla, alteori diferenţa poate fi de câteva ore. Dar studiul acestui fenoment este abia la început. Cu siguranţă, în viitor, el va fi pe deplin înţeles şi folosit în scop umanitar.