Blestemul Poltergeist este deja legendă în cetatea filmului american. Patru dintre actorii care au lucrat la această serie au murit în circumstanțe nefericite. Morțile lor nu au fost doar ciudate, ci și absurde, dureroase și cu mult timp înainte de vreme.

Patru destine marcate de Poltergeist

Tânăra actriță care a jucat rolul Danei în primul film din serie a fost ucisă de iubitul ei gelos la numai 22 de ani. Dominique Dunne a fost strangulată în 1982.

O altă actriță, un copil mai degrabă, de numai 12 ani, și-a găsit sfârșitul muncind pentru acest film. Stresul și tensiunea în care a lucrat acest copil și-au spus cuvântul și au declanșat o boală autoimună pentru care medicii nu au găsit niciun leac. Este vorba despre Heather O’Rourke, care a murit în 1988, după ce a lucrat în toate cele trei filme ale seriei. Ea a interpretat rolul lui Carol Anne.

Heather O'Rourke, o frumusețe de copil, moartă la numai 12 ani

Heather O’Rourke, o frumusețe de copil, moartă la numai 12 ani

Și Julian Beck, deși în vârstă, putea să trăiască mai mult, dar munca pe platourile de filmare a agravat cancerul de care suferea și a murit la 60 de ani. El a avut rolul lui Kane în cea de a doua parte a seriei.

Imediat după el, s-a îmbolnăvit Will Sampson și a fost operat la rinichi, dar operația nu a reușit și actorul a murit la vârsta de 53 de ani. Înainte să ajungă la spital, însă, actorul a realizat un ritual de exorcism pe platourile de filmare, el fiind un indian shaman. Sampson credea cu tărie că spiritele malefice urmăresc întreaga echipă și atacă ființele mai slabe. La câteva luni după ce a realizat ritualul de curățire spirituală, actorul a pierdut lupta cu boala.

Legenda scheletelor e cât se poate de reală

Superstițioșii ar spune că morțile acestea stranii au legătură cu subiectul tragic al filmului, ca și cum povestea și misterele macabre ar fi atras spiritele răzbunătoare. Dar la Hollywood mai circulă o legendă legată de Poltergeist, confirmată de unele persoane care au făcut parte din echipa de filmare.

Se pare că, pentru prima parte a filmului, producătorii Mark Victor şi Michael Grais au folosit schelete reale, să pară totul cât mai adevărat. Ei ar fi chemat un preot să protejeze echipa cu rugăciunile lui, dar nu a fost de ajuns.

În timpul unei scene în care Robbie Freeling trebuia să fie strangulat de către un clovn de jucărie, păpuşa mecanică chiar s-a defectat, iar actorul a fost strangulat de-a binelea. Iar casa din Pasadena, California, unde s-au filmat scenele din casa Freeling a fost distrusă de un cutremur în 1994.

sursa foto: 123rf.com