Este simplu să calculezi numărul destinului. Trebuie doar să aduni toate numerele din data ta de naștere, succesiv, până când rămâne un singur număr de la 1 la 9. Spre exemplu, dacă ești născută pe 22 mai 1976 (2 + 2 + 5 (a cincea lună) + 1 + 9 +7 + 6 = 32, 3 + 2 = 5), atunci numărul destinului tău este 5. Fă acest calcul simplu și apoi descoperă mai jos ce spune numerologia despre sănătatea ta!

Numărul destinului 1

Problemele emoționale cu care te confrunți: Duci o luptă ascunsă și profundă cu încrederea de sine. Ambițiile și lupta să fii mereu mai bună, mai eficientă și mai apreciată provoacă însă un stres continuu de care, poate, nu ești conștientă. Muncești într-una și rareori te oprești să te odihnești.

Consecințele asupra sănătății: tensiunea se acumulează în umeri și genunchi, ai probleme cu tensiunea arterilă, poate cu inima și cu ficatul. Suferi de insomnie și cazi ușor pradă unor dependențe facile.

Ce ai de făcut: Ferește-te de vicii și de activitățile de rutină care îți afectează sănătatea. Încearcă să faci plimbări lungi când traversezi perioade mai dificile, să te deconectezi și să analizezi lucrurile la rece. Meditația și yoga te pot ajuta!

Numărul destinului 2

Problemele emoționale cu care te confrunți: ești foarte sensibilă și pui totul la suflet; te afectează profund toate problemele, chiar și cele mai mărunte. De aceea, de multe ori reacționezi exagerat și devii concentrată mai mult pe sine.

Consecințele asupra sănătății: din cauza sensibilității tale este posibil să ai adesea probleme cu durerile de cap și de stomac, poate că ai articulațiile sensibile și este posibil ca, spre bătrânețe, să ai probleme serioase cu inima. De asemenea, te copleșesc adesea sentimentele de nesiguranță, anxietatea și suferi de tulburări de somn.

Ce ai de făcut: încearcă să ai mereu alături de tine prietene cu care poți vorbi deschis, să le împărtășești totul și să te simți eliberată de anumite angoase și anxietăți. Terapia de grup este benefică în cazul în care simți că nu poți face față singură. Și învață exerciții de respirație pentru relaxare de pe internet.

Numărul destinului 3

Problemele emoționale cu care te confrunți: fie că nu reușești să îți exprimi sentimentele și se adună tot felul de frustrări, fie că ești prea comunicativă și devii obositoare pentru cei din jur, în mod cert ai anumite probleme de comunicare, iar acestea lasă urme asupra psihicului.

Consecințele asupra sănătății: când nu reușești să te faci auzită sau te străduiești prea mult să ieși în evidență, poți avea cu timpul probleme cu kilogramele care se depun și nu mai scapi de ele. De asemenea, se pot manifesta mai des probleme cu laringele, plămânii, dar și cu stomacul din cauza nervozității.

Ce ai de făcut: ar fi bine să faci în mod constant gimnastică, pentru a ține în frâu metabolismul și pentru a evita să te îngrași. Și ai grijă de tractul intestinal, consumând mai des alimente cu fermenți buni, precum iaurturile sau fructele alcaline. Dacă simți nevoia să te confesezi, ține un jurnal și vei vedea, cu timpul, că acesta te va ajuta să te detașezi emoțional.

Numărul destinului 4

Problemele emoționale cu care te confrunți: dacă 4 este numărul destinului tău, se poate spune că ești o persoană care tinde spre echilibru, dar pentru aceasta faci totul mult mai încet și mai calculat decât alții. Din punct de vedere emoțional, ești prudentă, chiar temătoare și rigidă, și nu prea reușești să te exprimi. 

Consecințele asupra sănătății: punctele nevralgice sunt în cazul tău spatele și articulațiile și ai adesea dureri în aceste zone ale corpului, dacă nu faci suficientă mișcare. De asemenea, poți avea probleme cu greutatea, migrene și dureri de stomac pe stres, dar și depresie, dacă te copleșesc grijile și problemele.

Ce ai de făcut: ai nevoie în mod constant de mișcare și de plimbări în aer liber. Trebuie să te străduiești să petreci mai mult timp în natură, ba chiar să alegi activități legate de natură precum jogging, grădinărit sau trasee pe munte. Adoptă o dietă ușoară, cu multe legume, fă yoga și învață excerciții de întindere care sunt excelente pentru spate și articulații.

Numărul destinului 5

Problemele emoționale cu care te confrunți: ai un spirit liber, iubești independența, dar fără să îți dai seama devii destul de împrăștiată, emotivă și chiar fragilă din punct de vedere emoțional. Te lași de multe ori influențată de problemele minore și îți pierzi echilibrul interior.  

Consecințele asupra sănătății: problemele de mai sus se reflectă asupra tensiunii și asupra ritmului cardiac. De asemenea, poți fii foarte slabă în fața micilor vicii și să consumi dulciuri, țigări sau cine știe ce alimente grase sau alcool care îți afectează sănătatea.  

Ce ai de făcut: chiar dacă nu îți place, încearcă să îți stabilești un program zi de zi, o rutină oricât de mică, deoarece aceasta te va ajuta să fii mai ordonată și să te concentrezi mai bine asupra ta. Este foarte important să ai și un program regulat de masă, de exerciții, de plimbare sau de sport. Înnotul și plimbările cu bicicleta sunt recomandate, precum și yoga.

Numărul destinului și sănătatea ta! Numărul 6

Problemele emoționale cu care te confrunți: se pare că ai probleme cu controlul și dominația. Ești o fire foarte calculată, îți place să planifici totul, inclusiv viața celorlalți, și nu suporți schimbările, evenimentele imprevizibile și tot ceea ce îți peste cap programul tău bine stabilit.

Consecințele asupra sănătății: haosul și imprevizibilul provoacă un stres puternic în viața ta, iar tendința ta de a fii perfectă, mai ales din punct de vedere fizic poate duce la probleme de sănătate legate de greutatea ta. Dacă te înfometezi să fii mereu slabă, dacă te stresezi și nu slăbești controlul, probleme legate de stomac, inimă și tensiuni vor apărea mai ales în a doua parte a tinereții.  

Ce ai de făcut: înainte de toate, ai grijă să păstrezi o dietă echilibrată și să nu te lași ademenită de tot felul de metode drastice de slăbit; plimbările lungi și relaxante sunt indicate pentru tine, precum și aromoterapia sau terapia prin culoare. Iar în perioadele mai dificile, alege ceaiurile din plante cu efect relaxant.

Numărul destinului 7

Problemele emoționale cu care te confrunți: îți este teamă să fii vulnerabilă, să fii slabă în fața celorlalți. Ții ridicate bariere înalte și simți nevoia adesea să fii singură, numai că singurătatea are multe consecințe nedorite în timp, care se răsfrâng și asupra sănătății.

Consecințele asupra sănătății: nu este exclus să te confrunți cu insomnii, angoase, dezechilibre emoționale și chiar depresii. Din cauza aceasta, este posibil să dezvolți manii sau dependențe de lucruri, alimente sau activități care îți dau senzația că nu mai ești atât de singură.

Ce ai de făcut: ești o persoană intuitivă și sensibilă, dar totodată analitică. Ți-ar prinde bine să înveți micile secrete ale meditației, să pictezi, să cultivi flori, să îți faci mai multe prietene cu care să ieși mai des în oraș. Poate că te-ar ajuta să te implici și în programe de caritate pentru copii.  

Numărul destinului 8

Problemele emoționale cu care te confrunți: ai o fire puternică, ești posesivă și destul de materialistă pentru că știi că a avea înseamnă a putea.Poți fi destul de categorică, agresivă și dominatoare, cu idei foarte bine formulate, dar cu mari probleme de comunicare și relaționare.

Consecințele asupra sănătății: la tine se vor manifesta destul de curând diverse afecțiuni legate de stres și de controlul nervozității, iar acestea vor afecta îndeosebi inima, tensiunea arterială și echilibrul mental.

Ce ai de făcut: ar fi bine să înveți să te distrezi iar ca în tinerețe, să dansezi, să râzi, să alegi o activitate de grup care să te binedispună și să te apropie de oameni. Dacă simți că ai deja probleme emoționale, consultă un psihoterapeut, dar nu uita seara să urmărești din când în când câte o comedie bună.

Numărul destinului 9

Problemele emoționale cu care te confrunți: ești mult prea grijulie cu ceilalți și mai puțin cu tine, te-ai învățat să dai foarte mult și să nu ceri nimic. Ești foarte atentă cu nevoile celorlalți și îți asumi mai multe responsabilități decât ar trebui, iar oboseala cronică se va instala treptat, arată legătura dintre numărul destinului și sănătatea ta!

Consecințele asupra sănătății: vor apărea problemele de greutate, dacă nu ai deja prea multe kilograme în plus; este posibil ca imunitatea ta să fie destul de slabă și să se instaleze tot felul de boli cronice, dar mai ales afecțiuni ale articulațiilor, umerilor, gâtului și inimii.

Ce ai de făcut: foarte rar cauți sprijinul celorlalți, dar ai nevoie de orice pentru a te relaxa și pentru a-ți recăpăta puterile.O dietă mult mai bogată în fructe ar fi indicată pe termen lung. Lectura, terapia cromatică, un hobby care să îți pună în valoare talentele native te vor ajuta să te îndrepți mai mult spre tine și spre nevoile tale, să îți recunoști calitățile și să te apreciezi mai mult.