Mulți oameni sunt conștienți că au anumite capacități stranii precum simțul telepatiei sau o intuiție mai puternică decât cei din jur. Mai avem și simțul propriei ființe, simțul echilibrului, simțul timpului sau simțul foarte fin al câmpurilor magnetice, orientându-se destul de bine în spațiu, către punctele cardinale.

Dar știința a mai făcut câteva descoperiri uimitoare despre simțurile umane, la care nici nu se așteptau cercetătorii care le-au analizat.

Ești capabil să îți ”vezi” mâna în întuneric

Poate că ți s-a întâmplat și ție să simți unde sunt anumite obiecte și să le prinzi cu mâna, oricât de întuneric era în casă. Cumva, un ”ochi” interior vedea mâinile pe întuneric și te ghida să nu te lovești, dar și să găsești lucrurile care aveai nevoie. Au fost efectuate mai multe studii în acest sens cu voluntari legați la ochi și cercetătorii și-au dat seama că și celelalte organe ne ajută pe întuneric. Spre exemplu, nasul și mirosul te ajută fără să îți dai seama să te orientezi într-un spațiu întunecat.

Capacități stranii necunoscute până azi!

Poți să ”miroși” starea de sănătate a cuiva

Incredibil, deși nu avem mirosul fin al pisicilor și animalelor, totuși și noi putem obține o mulțime de informații din mirosul unui om. Pielea și transpirația unei persoane ne poate spune cât este de bătrână, cât este de sănătoasă și cât este de viguroasă. Un miros mai deosebit, neplăcut desigur, ne avertizează întotdeauna că este o persoană cu probleme de sănătate. În mod normal, nu suntem conștienți de aceasta capacitate, dar dacă ne concentrăm asupra ei s-ar putea ca data viitoare când întâlnim un om cu probleme de sănătate să ne dăm seama înainte să ne spună el.

Poți să simți câmpurile magnetice ale Terrei

Sigur că păsările și mamiferele sunt mult mai înzestrate decât noi și se orientează mult mai bine după câmpurile magnetice ale pământului. Dar și noi avem această capacitate care a fost demonstrată de știință. Conform studiilor realizate de Universitatea din Massachusetts, în ochii noștri există o proteină care detectează curenții magnetici și acest lucru ne ajută să ne orientăm mai bine în spațiu.