Cercetătorii din toată lumea cred în existența lumilor paralele și au ajuns la concluzia că universul pe care îl cunoaștem arată ca o bulă uriașă, care plutește în vid. În vecinătatea lui, mai aproape sau mai departe, există multe alte universuri, guvernate de alte legi.

Noi trăim într-o lume tridimensională și raportăm totul la timp și spațiu. Dar ultimele cercetări confirmă că există mai mult de trei dimensiuni, chiar dacă noi nu le înțelegem.

Cazul Philadelphia

Este unul dintre cele mai controversate experimente ale marinei americane. În octombrie 1943, distrugătorul USS Eldridge a dispărut pentru cinci minute din portul Philadelphia, cuprins de o ceață alb verzuie, iar la reapariția lui mulți dintre marinari erau morți, cu mințile rătăcite sau dispăruți pentru totdeauna.

Încă din anii 1930, cercetătorii americani încercau să teleporteze lucruri și să le trimită într-o altă dimensiune. Se pare că armata le-a pus la dispoziție nava echipată complet, cu tot cu echipaj, dar rezultatul a fost o adevărată catastrofă.

Eșecul a fost mușamalizat, iar primele informații au apărut abia 12 ani mai târziu. Un martor al experimentului avea să scrie, în corespondența sa cu matematicianul Morris Jessup, că a urmărit câțiva dintre supraviețuitori și a adunat informații stranii.

Familia unuia dintre marinari a declarat că bărbatul s-a ridicat într-o zi de la masă și a trecut pur și simplu prin perete, spre granița necunoscută a lumilor paralele.  Altul s-a luat la harță într-un bar și, în timp ce împărțea pumni în dreapta și stânga, s-a ”evaporat” din mâinile agresorilor.

Antarctica, poarta către misterul lumilor paralele

Pentagonul a negat și continuă să nege existența cazului Philadelphia. Dar cei care știu ce s-a petrecut atunci s-au convins că există dimensiuni paralele spre care ne putem teleporta.

Există porți care se deschid spre alte universuri, dar încă nu avem tehnologia necesară pentru a le descoperi. Se presupune că cele mai mari portaluri există la poli, pe unde se poate ajunge instantaneu în alte lumi.

Și în țara noastră se pare că există un astfel de vortex, în munții Buzăului, în apropierea lacului Goteș. Zona a fost studiată prin anii 1980 de o echipă de cercetători care căutau anomalii electromagnetice.

La apariția unui vârtej de nori gri, unul dintre ei a dispărut timp de patru ore și a fost recuperat câțiva kilometri mai departe. Când a devenit conștient, le-a povestit că a călătorit printr-un tunel și vedea totul în jurul lui inversat, ca într-o oglindă.

În următoarele zile a avut probleme mari de sănătate și a slăbit vizibil. Mărturiile lui nu s-au păstrat în arhivele oficiale, dar zvonurile despre experiența sa la granița lumilor paralele au ajuns la persoanele interesate de fenomene paranormale.

De ce dispar oamenii fără urmă?

În orice regiune de pe glob, poliția înregistrează sute de dispariții misterioase în fiecare an. Copii, adulți, bătrâni… vârsta nu contează. Unii sunt găsiți, în viață sau nu, dar unii nu mai apar niciodată.

Mult mai bizară este dispariția oamenilor de față cu martori, cum a fost cazul lui David Lang, care s-a topit în lumina după amiezii sub ochii familiei sale și ai unui prieten. Tragedia s-a petrecut în septembrie 1880, în statul american Tennessee. Existența lumilor paralele ar putea explica de ce acești oameni nu se mai întorc niciodată.

sursa foto: 123rf.com