Omul este trup, spirit și suflet, îmbinarea perfectă a trei elemente care reproduc esența universului, format din spațiu, timp și lumină. Filosofii antici indieni considerau că sinele uman are trei niveluri, iar expresia desăvârșirii era tot 3: Buddha, Dharma și Sangha. Chinezii din vechime considerau și ei numărul 3 simbolul perfecțiunii, al totalității și al desărvârșirii, deoarece nu i se mai poate adăuga nimic. 3 este echilibrul dintre 1 și 2, numărul care le unește și care este suficient în sine însuși, asemenea Sfintei Treimi.

Misterele lui 3 – Aparițiile biblice

În Biblie, 3 este menționat de zeci de ori și cel mai adesea are valoare de simbol sau este asociat cu evenimente care au modelat credința lumii. Înainte de potop, erau cunoscuți 3 mari patriarhi, Abel, Enoh și Noe, după potop, Biblia menționează tot 3 patriarhi, Avraham, Isaac și Iacob. Iisus s-a rugat în grădina Ghetsimani de 3 ori înainte de a fi prins și 3 au fost martorii transfigurării sale. Totodată 3 este numărul renașterii, deoarece Iisus a stat pe cruce 3 zile și 3 nopți, înainte de a urca la ceruri. Tot 3 apare cel mai des în profețiile biblice, alături de numărul 7, și nu întâmplător se spune că, cel care deschide Cartea și găsește menționată Sfânta Treime în paginile deschise, se va bucura de bunăvoința Domnului.

Misterele lui 3 – Explorează semnificațiile mistice

Numărul destinului 3: adună toate cifrele din data ta de naștere (ziua, luna și anul), până când obții o singură cifră și vei afla numărul destinului tău. Dacă rezultatul obținut este 3, ești înzestrată cu energie și putere creativă, ai o minte deschisă și preocupări intelectuale; ești curajoasă și luptătoare, ai numeroase interese și ești sociabilă cu cei din jur; viața ta este protejată de vibrația numărului 3 și vei avea un destin aventuros, cu multe schimbări, dar și cu multe beneficii.

Numărul 3 în vise: dacă visezi adesea numărul 3 într-o anumită perioadă din viața ta, înseamnă că trebuie să începi o activitate nouă sau un proiect nou; mai poate avea și semnificația unui proiect creativ, dacă ești înzestrată cu un talent nativ, care îți poate schimba viața; pe de altă parte, apariția lui 3 în vise este ca un fel de binecuvântare după o perioadă în care ai fost măcinată de griji și ai fost nevoită să iei o decizie dificilă.

sursa foto: 123rf.com

Citește și: De ce ne temem de 666, numarul fiarei