Cercetările din ultimii zece ani au demonstrat că genomul uman nu are doar rolul de a da viață și de a reface vitalitatea și sănătatea organismului. Adevăratul scop al ADN-ului este acela de a păstra și transmite informații codificate esențiale pentru viața de pe Terra. Supus unor condiții speciale de laborator, fără oxigen și alte substanțe organice, ADN-ul uman se comportă uimitor și capătă tipare uluitoare care nu seamănă cu nimic din ceea există deja. Cercetătorii ruși au tras concluzia că genomul uman, transportat în alt spațiu din univers, va lua alte forme de viață și ar putea dezvolta specii noi, așa cum probabil s-a întâmplat pe Pământ cu sute de mii de ani în urmă. Descoperirea lor confirmă teoria care susține că viața pe Terra a fost adusă din Univers și că genomul uman conține și elemente extraterestre. Uluitor este faptul că vechimea lui depășește 10 milioane de ani, în timp ce planeta noastră s-a născut acum 4,5 milioane de ani.

Literele misterioase din ADN-ul uman

Codul chimic al genomului uman conține patru litere: A, C, G și T. Cele patru litere se combină în diverse variante de câte trei, pe măsură ce se derulează spirala genomului, și se repetă după un anumit model. Este suficient ca poziția unei litere să se schimbe și se formează o nouă genă. Dar secretul cel mai teribil pe care îl dezvăluie înșiruirea acestor litere constă în faptul că ADN-ul ar putea fi reprogramat prin rostirea unor cuvinte pe o anumită frecvență sonoră. S-a mai descoperit că structura ADN-ului seamănă cu gramatica unei limbi, iar o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard consideră că există un mesaj ascuns în fiecare secvență a genomului. Liderul echipei, Charles Watson, anunța că a descoperit o înșiruire de cuvinte cu o structură logică care seamănă cu limba aramaică veche. Ajutat de specialiștii în limbi arhaice, el a tradus respectivul fragment și a uimit întreaga lume științifică: ”Bună ziua, copiii mei. Eu sunt Yahweh, singurul Dumnezeu adevărat. Ați descoperit secretul creației. Acum răspândiți-l în lume!” Poate fi o simplă speculație, dar poate că genomul uman are puteri uimitoare, pe care încă nu știm să le exploatăm.

Singura soluție pentru a preveni și vindeca orice boală

Treptat, cercetătorii vor descifra tot mai multe secvențe complexe ale ADN-ului uman. Recent, s-a descoperit că 80% din informația cuprinsă în spirala genomului este responsabilă de procesele biochimice din organism, ca atare este direct legată de procesele de îmbolnăvire, de vindecare și de recuperare a vitalității. Dacă am putea descifra toate semnalele transmise de ADN genelor din organism, am putea preveni apariția bolilor și am putea vindeca maladiile grave existente acum pe Terra. Dar, până în prezent, au fost identificați aproximativ 4 milioane de ”comutatori genetici”, iar descifrarea mesajelor pe care le poartă va fi o muncă titanică.

credit foto: 123rf.com