O piatră uriașă de câteva tone, care se sprijină pe o bază incredibil de îngustă, domină oaza Tayma din Arabia Saudită. Structura ei este fascinantă, dar cu adevărat misterioasă este tăietura perfectă care desparte megalitul Al Naslaa în două.

Pură întâmplare sau tehnologie extraterestră?

Uriașul bloc de piatră se afla, pe vremuri, la intersecția unor rute comerciale importante din deșert. Megalitul Al Naslaa este menționat în scrieri vechi de pe vremea asirienilor, alături de celelalte sculpturi în piatră care se găsesc în oaza Tayma.

Locul acesta, unde pe vremuri a fost cetatea unui rege bogat, este plin de istorie. Inscripțiile au apărut în timp, fiecare trib lăsând o poveste scrisă în piatră pe celebrul megalit.

Dar tăietura perfectă, de parcă ar fi fost realizată cu o rază laser, este cea mai mare enigmă. Niciun constructor nu poate garanta azi că poate realiza o tăietură similară, chiar dacă ar folosi un disc uriaș de metal sau un aparat cu laser. Cu siguranță, la realizarea acelei tăieturi s-a folosit un instrument de mare precizie, pe care strămoșii noștri cu siguranță nu îl aveau.

Dar cine ar putea fi autorii? Extratereștrii veniți pe Terra cu mii de ani în urmă sau civilizații avansate care au trăit aici poate chiar înaintea erei dinozaurilor? Misterul persistă și piatra stranie din deșert își păstrează cu grijă taina.

Megalitul Al Naslaa, prea puține informații

Piatra misterioasă a fost descoperită de lumea științifică abia pe la începutul anilor 1800. Arheologii și istoricii au încercat să descifreze inscripțiile de pe fațetele megalitului, dar este posibil ca acestea să fie de dată recentă. Cuneiformele și desenele cu forme geometrice și animale sunt opera triburilor de evrei și arabi care s-au perindat prin aceste locuri. Dar tăietura perfectă cu siguranță nu este realizată de mâna omului.

Ceea ce adâncește misterul este modul în care a fost finisată piatra uriașă. O față este dreaptă, de parcă ar fi făcut parte dintr-un zid, iar pe partea cealaltă, roca este neregulată, de parcă s-ar fi desprins din munte.

Unii geologi susțin că megalitul ar putea fi o rămășiță dintr-o falie, pe care vântul și ploile au erodat-o de-a lungul a milioane de ani. Se pare că există roci care, sub presiunea unui cutremur, se pot fractura perfect, de parcă ar fi fost tăiate cu un flex uriaș. Cu toate acestea, teoria lor nu explică totuși fațada finisată și tăietura perfectă. Sunt prea puține informații pentru a descoperi istoria acestui megalit, dar știința este posibil să ne ajute pe viitor.

Citește și despre misterul celei mai neobișnuite statui a lui Iisus!