Masajul medical modern a împrumutat toate cunoștințele de bază din vechea tehnică orientală a presopuncturii.
În palmele și pe tălpile noastre există puncte sensibile legate de organele interne, iar atunci când ai probleme de sănătate masajul acestor puncte ameliorează durerile, grăbește vindecarea și ajută regenerarea țesuturilor.
Este foarte important ca masajul în palme să se facă prin mișcări ușoare, circulare, apăsând cu degetul mare de la mâna opusă.
Ține minte că, în palma dreaptă, corespund organele de pe partea dreaptă a corpului, iar în palma stângă, cele din stânga.
Repetă masajul ori de câte ori este necesar sau cel puțin pentru zece zile consecutive pentru a observa o îmbunătățire reală a stării tale de sănătate.

Cum masezi cele mai importante puncte din palme

Probleme cu stomacul și digestia

Masează ușor în centrul palmei, cu degetul mare de la mâna opusă, dacă ai în general probleme cu digestia.
Dacă apar durerile de stomac în partea stângă, masează în centrul palmei stângi.
Stai relaxată pe un scaun sau întinsă pe pat și masează-ți ambele palme pe rând, dacă suferi de crampe abdominale din diverse motive.
Masajul va ameliora durerile și va ajuta digestia.
Bineînțeles, trebuie să ajuți stomacul și prin alte metode, cu ceaiuri și alimente ușoare sau cu medicamentele indicate de medic. Dar masajul va contribui la starea ta de bine și va grăbi vindecarea.

Probleme cu umerii

Dacă ai o postură neadecvată la birou sau dacă ai cărat greutăți mari și te dor umerii, masează ușor mijlocul degetului mic.
Dacă te doare doar umărul stâng, masează degetul mic de la mâna stângă și, în mod similar, pentru umărul drept, masează degetul mic de la mâna dreaptă.
Masajul acesta va detensiona mușchii contractați și va risipi energia dureroasă acumulată în zona umerilor.

Cum masezi cele mai importante puncte din palme
Durerile de cap și de ochi

Prinde vârful degetului mare cu degetul mare și arătătorul de la mâna opusă și masează circular.
În vârful degetelor mari de la mâini se află punctele sensibile care influențează zona capului. Aceste puncte din palme devin mai tensionate când ai migrene, când îți crește sau îți scade tensiunea, când răcești și ai dureri de cap sau când ai probleme de vedere și te dor ochii.

Probleme medicale cu inima și plămânii

Presează ușor cu degetul mare la baza degetului inelar de la mâna opusă și masează.
Punctul de la baza inelarului corespunde cu inima, cu toracele și cu plămânii.
Dacă ai probleme cardiace, spre exemplu, sste bine să masezi pe rând, și în palma stângă și în palma dreaptă, în fiecare zi, aceste puncte.
Repetă masajul zi de zi, cel puțin zece zile pe lună, timp de 3 sau 4 luni, și vei vedea că are efect.

Probleme cu rinichii și glandele

Dacă ai probleme cu rinichii, dacă ai pietre sau nisip la rinichi sau dureri la urinare, masează ușor la baza degetului mare din fiecare palmă.
De asemenea, aceste puncte din palme corespund și glandelor suprarenale a căror activitate este ameliorată prin masaj.
Repetă masajul mai multe zile la rând, în timp ce urmezi și tratamentul indicat de medic. Mișcările circulare la baza degetelor mari de la mâini vor stimula activitatea rinichilor și vor grăbi vindecarea.

sursa foto: Shutterstock