Se întâmplă adesea să vezi copiii mici trăgându-se de urechi. Ei știu instinctiv că acest gest îi liniștește. Masajul rapid al lobului urechii nu este deloc de neglijat când vine vorba de stres și de afecțiuni pe care acesta le provoacă.

Un maseur specializat cunoaște punctele cele mai importante de pe lobul auricular, în funcție de organe și afecțiuni. Dar și tu, ca pacient, te poți masa ușor, timp de câteva minute, pentru a căpăta o stare de liniște și de relaxare.

Ce efecte are mesajul rapid al urechii

Acest masaj nu îți răpește mai mult de 5 minute din timpul tău și îl poți practica oriunde. Îți poți masa ușor lobul urechii la birou, când ai o zi dificilă și ai nevoie de inspirație. Poți folosi acest masaj când ești blocată în trafic și ai nevoie de multă răbdare până reușești să scapi de aglomerație.

În locul urechii sunt concentrate câteva puncte sensibile care au legătură directă cu sistemul nervos, cu sistemul limfatic, cu sistemul respirator și mai ales cu ritmul respirației. Masând ușor lobul urechii, se induce o stare de relaxare profundă, respirația se echilibrează și încetinește, ajutând inima să pompeze mai ușor un sânge mai bine oxigenat.

Tot pe lobul urechilor se află și două puncte legate de plămâni, astfel că masajul acesta, repetat în momentele de stres, ne ajută să respirăm mai profund și să ne liniștim.

Un punct important pentru liniștea ta

Dar cel mai important punct este cel aflat în conexiune directă cu scoarța cerebrală, astfel că presiunea aplicată asupra acestui punct are efect calmant, chiar ușor sedativ. De aceea, masajul urechii este recomandat adesea persoanelor care suferă de insomnie și nu pot adormi la ore decente seara.

Tot legat de relaxare și echilibru interior, pe ureche se mai află un punct pe care  vechii chinezi î numeau ”poarta raiului”. Acesta se află chiar sub vârful urechii, în adâncitura rotundă formată de îndoitura urechii. Poți masa această zonă restrânsă cu un bețișor de urechi sau cu vârfului degetului mic.

Dacă acest punct este stimulat, scade adrenalina și crește energia pozitivă a organismului, ajută la diminuarea durerilor de cap și induce o stare benefică pentru întregul organism.