Întotdeauna, prima Lună nouă după echinocțiul de primăvară cade în Postul Paștelui, iar acest moment nu este unul întâmplător. Se știe din vechime că cei care țin cu adevărat post în zilele cu Lună nouă au mai multe șanse de vindecare, capătă mai multă energie și își refac imunitatea organismului.

Cele trei zile în care puterea Lunii noi este la apogeu, din 28 până pe 30 martie, trebuie folosite în primul rând pentru sănătate. În aceste zile, astrul nopții, chiar dacă nu este vizibil pe cer, adună o energie nouă și grăbește vindecarea pentru bolnavii aflați în convalescență și pentru cei care suferă de afecțiuni de sezon.

Tot în aceste zile cu Lună nouă sunt mai puternic influențate femeile, mamele tinere și copiii. Organismele slăbite încep să recupereze din energia pierdută, se reface bariera de protecție a corpului, iar copiii se vindecă mai ușor de bolile copilăriei.

Ce alimente sunt recomandate la Luna nouă din post

Hrana ta din aceste zile trebuie să fie compusă în primul rând din fructe, mai ales din pere, mere, banane sau citrice. În al doilea rând, trebuie să mănânci cât mai multe legume și verdețuri de primăvară precum salata, loboda, ceapa verde și spanacul.

Nu uita de măsline și de uleiul de măsline care este atât de benefic femeilor în perioadele în care au nevoie să își refacă energia.

Ceaiurile din plante trebuie să înlocuiască sucurile cu zahăr, iar cafeaua trebuie să fie simplă și neîndulcită. Ceaiurile, legumele și fructele ajută organismul să scape de toxine și să își refacă echilibrul natural.

Ce beneficii aduce Luna nouă pentru starea ta de spirit

Luna nouă este acum în conjuncţie cu Soarele, iar energia celor două astre se împleteşte şi se armonizează. Este un moment în care întreaga natură se bucură de o pauză şi de echilibru, îşi reface forţele pentru a începe un nou ciclu. În această stare, emoţiile, trăirile interioare și dorinţele intime par să fie mai armonioase.

Este timpul potrivit pentru a te bucura de un nou început, pentru a face planuri de viitor şi pentru a aduce o schimbare benefică în viaţa de familie. De aceea, trebuie să fii mult mai atentă la hotărârile pe care le iei, pentru că ele pot avea rezultate benefice, dar să pui în balanţă dorinţele şi posibilităţile concrete de a le realiza.

În faza de Lună nouă, astrul nopții favorizează planificarea, organizarea, luarea deciziilor importante și primii pași spre o schimbare majoră. Este momentul inițiativelor și al acțiunii, proiectele tale vor crește și vor avea rezultate. Orice activitate începută la Luna nouă are șansele cele mai mari să îți aducă satisfacții.

sursa foto: Shutterstock