Ce spun culorile despre hainele tale

Înainte de lungime sau formă, culoarea este primul lucru care iese în evidenţă la hainele tale. Culorile declanşează emoţii şi vorbesc despre starea ta de spirit, despre atitudinea pe care vrei să o afişezi. Gândeşte-te ce culori predomină în garderoba ta şi citeşte mai jos ce mesaj transmit celor din jur.

Negru: preferi să porţi haine în culori închise, preponderent negre? Ai tendinţa să fii autoritară şi să domini. Eşti preocupată de modul în care arăţi, vrei să pari elegantă şi să afişezi o siluetă frumoasă. Negrul poate masca defectele fizice, poate ascunde ceea ce vrei să rămână ascuns, dar poate fi şi obositor, dacă abuzezi de el. Revine mereu la modă, cu toate acestea este o alegere clasică şi interpretabilă.

Gri: un costum gri bine croit transmite eleganţă, feminitate şi un strop de mister. Un tricou gri are cu totul altă semnificaţie: lipsă de energie şi de încredere în tine. Nuanţele de gri sunt, poate, cele mai dificile din tot arsenalul modei. Combinate cu accente de culoare reuşite trădează o persoană cultivată, de încredere, cu o atitudine retrasă şi demnă. Purtate la nimereală, hainele gri îţi vor face o mare defavoare.

Alb: hainele albe, preferate vara, pe căldura toridă, denotă tinereţe şi lejeritate, libertatea şi bucuria vieţii. Dacă preferi albul în garderoba ta, înseamnă că eşti o persoană destul de  optimistă şi deschisă. Îţi plac lucrurile simple şi apreciezi curăţenia şi ordinea. Purtând alb, pui accent pe libertatea de mişcare, ai senzaţia că fiecare zi este un nou început şi ai un tonus proaspăt. Cu toate acestea, albul în exces este adesea considerat demodat.

Roşu: nuanţele roşii, fie ele strălucitoare sau închise, au un impact vizual puternic. Când porţi roşu, îi obligi pe cei din jur să te remarce, chiar dacă nu doreşti acest lucru. Roşu emană energie, optimism şi senzualitate. Roşu aprins, însă, trădează agresivitatea, faptul că îţi place să trăieşti intens şi să fii în centrul atenţiei. Accentele roşii denotă că eşti interesată de modă, că urmăreşti tendinţele în vogă, dar le transformi după felul tău de a fi.

Galben: nuanţele solare sunt pline de căldură şi atrag zâmbete. Dacă te îmbraci adesea în galben, indiferent de anotimp şi de modă, cu siguranţă eşti o persoană optimistă, entuziastă, uşor superficială, dar plină de veselie. Se spune despre galben că evocă prietenia, ridică moralul şi încurajează creativitatea. Prea mult galben, totuşi, pune accentul pe frivolitate.

Portocaliu: eşti ambiţioasă, încrezătoare şi binedispusă mai mereu? Cu siguranţă, hainele şi accesoriile în nuanţe portocalii îţi fac cu ochiul din fiecare vitrină. Poartă-le cu încredere, dacă sunt de bun gust. Portocaliul este o culoare cu două feţe: poate fi şi vulgară, şi rafinată, depinde de modul în care o valorifici. Hainele sau accesoriile portocalii transmit un mesaj tranşant, cu un impact mai mare decât cele roşii.

Violet: marea familie de nuanţe violet cucereşte cu greu podiumul creaţiilor haute-couture. Sunt preferate, de obicei, nuanţele închise, rafinate şi elegante, celelalte fiind mult prea copilăreşti. Violetul era culoarea regilor, pe vremuri. Ea trădează puterea, bogăţia, dar şi infatuarea. De aceea, trebuie purtată cu moderaţie, în combinaţii alese cu grijă.

Albastru: o culoare iubită, care evocă armonia şi echilibrul, deşi unele nuanţe pot trăda răceala sufletească. Albastru este asociat cu inteligenţa, creativitatea, eficienţa şi sinceritatea. Pe de altă parte, o garderobă dominată de albastru pare uşor cam “prăfuită”. Ea trebuie împrospătată mereu cu accesorii chic. Când porţi albastru, transmiţi un mesaj de încredere celor din jur, dar nu ieşi prea mult în evidenţă.

Verde: induce o stare de linişte şi te îmbogăţeşte spiritual. Calităţile acestei culori sunt nenumărate. Aflată la mijlocul spectrului, ea semnifică echilibru şi toleranţă, generozitate şi pace. Dacă îţi plac nuanţele ţipătoare de verde, mesajul pe care îl transmit este cu totul opus. Însă verdele natural şi discret adaugă un plus de “ne sait quoi” unei ţinute alese cu gust.

Ce mărime preferi?

Porţi haine lungi şi largi?

Dacă ai tendinţa să îţi cumperi haine cu o măsură sau două mai mari decât ar trebui, îţi ascunzi corpul şi, totodată, felul tău de a fi. Încerci să fii discretă, să stai deoparte, te străduieşti să nu ieşi în evidenţă. Ai impresia că te protejezi de ochii indiscreţi, dar îţi faci o mare defavoare, riscând să fii considerată demodată şi plictisitoare.

Alegi haine scurte şi mulate?

Graniţa dintre o ţinută vulgară şi una atrăgătoare este destul de subţire. O fustă prea scurtă, un top prea mulat trădează o fire ostentativă, agresivă şi imprudentă. Hainele stilate, care pun în evidenţă un corp frumos, sunt întotdeauna apreciate, iar femeia este remarcată. Dar o ţinută stridentă şi provocatoare este sancţionată de cei din jur, cu atât mai mult dacă este purtată la şcoală sau la serviciu.