Parfumul de tămâie și smirnă este unul dintre cele mai puternice parfumuri legate de ritualuri și de rugăciuni. Din vremuri vechi se crede că el are darul de a alunga relele și durerile și poate să deschidă sufletul.

El induce o stare de liniște și de înălțare sufletească de care ai nevoie mai ales când te rogi în clipele dificile din viață, când trebuie să iei o decizie grea sau când familia trece prin grele încercări. În aceste momente se recomandă să practici fumigația cu tămâie și smirnă, să te echilibrezi emoțional și să încerci să găsești soluția în adâncul sufletului tău, căutând adevărata cauză a problemelor cu care te confrunți.

Cum se practică fumigația cu rășini parfumate

Pune câțiva tăciuni aprinși într-un vas de lut smălțuit și presară deasupra lor bobițe foarte mici de tămâie și smirnă.

Ai grijă să folosești rășini cât mai curate și să le cumperi dintr-o sursă sigură, pentru că există tămâie amestecată cu diverse substanțe sintetice, care pot fi toxice pentru plămâni.

Așteaptă ca rășinile să se încălzească și să emane fumul parfumat și apoi concentrează-te asupra gândurilor și problemelor tale cele mai presante. În casă trebuie să fie liniște deplină și se recomandă să practici acest ritual de liniștire fie dimineața devreme, la răsăritul soarelui, fie seara, când spiritul tău este mai alert și mai conectat la energiile benefice din jur.

Ai grijă ca boabele de tămâie și smirnă să nu fie cuprinsă de foc și să ardă, ci să fumege ușor pentru a urmări traiectoria fumului parfumat.

Cum se interpretează fumul de tămâie și smirnă

Dacă firul de fum se menține subțire și se ridică netulburat în sus, înseamnă că gândurile, sentimentele și dorințele tale sunt toate îndreptate în direcția cea bună și idealul pe care îl urmărești te va face fericită.

Dacă fumul se tulbură și se risipește în mai multe direcții la mică distanță deasupra boabei de smirnă, înseamnă că dorințele tale sunt ambigui, că nu ești hotărâtă asupra lucrurilor pe care le dorești și că nu vei reuși să realizezi prea multe dintre ele.

Dacă fumul de tămâie și smirnă se ridică spre dreapta, ai cale liberă să mergi mai departe cu tot ce ți-ai propus, pentru că nu vei greși drumul.

Dacă fumul se ridică spre stânga, ar fi bine să îți asculți mai mult inima, decât rațiunea, să cerni lucrurile care te fac fericită și să depui un efort mai mare pentru a le păstra sau pentru a te bucura de ele cât mai mult timp.

Dacă fumul coboară, în loc să urce, încearcă să vezi unde greșești, pentru că nu va fi ușor să obții ceea ce dorești, dacă te îndrepți în direcția greșită sau dacă te minți pe tine însăți.

foto: Shutterstock