Folosește fumigațiile cu salvie albă pentru curățarea spirituală și pentru îndepărtarea tuturor influențelor negative din casa ta. Salvia este una dintre cele mai vechi plante folosite în medicina populară și în ritualurile de curățare, de protecție și vindecare.

Fumul ierburilor vindecătoare este de mii de ani folosit în magie, dar cercetările au demonstrat că e conține numeroase componente eterice și uleiuri cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii.

Fumul plantelor benefice combate deopotrivă microbii și energiile negative care se adună în casă, mai ales când a fost cineva bolnav.

De asemenea, fumigațiile ajută când te muți într-o casă nouă, când faci o schimbare importantă în locuință sau când familia trece printr-o perioadă mai grea și necazurile se țin lanț de voi.

Cum acționează fumul benefic

Așa cum în biserică se arde tămâia și fumul ei are puterea de a răspândi energia benefică a rugăciunilor, fumigațiile cu plante curăță spațiul din jurul tău de toate reziduurile, emanațiile toxice și de energiile negative adunate pentru a grăbi echilibrarea și curățarea spirituală.

Este o practică veche pe care o foloseau intens indienii din America. Ei credeau că fumul se agață de tot ce este malefic într-o casă și risipește apoi, afară, pe ferestre toate relele, demonii, bolile și influențele necurate.

În Orientul mijlociu, fumigațiile cu plante se foloseau deopotrivă pentru a curăța aura unei persoane și pentru a ajuta vindecarea trupului și a sufletului. Fumul duce cu sine toate sentimentele negative care te împiedică să îți găsești liniștea: tristețea, nervozitatea, fricile, panica, neîncrederea și regretele.

Cum se fac fumigațiile cu salvie albă

Salvia, uscată sau proaspătă, are proprietăți antiseptice și antibacteriene

Salvia, uscată sau proaspătă, are proprietăți antiseptice și antibacteriene

Pentru fumigații poți folosi orice plantă cu puteri vindecătoare. Busuiocul este adesea pe primul loc, alături de tămâie, dar și pelinul amar, sânzienele sau izma aromată. Salvia albă are darul de a purifica aerul și are proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii.

Este folosită din vremuri vechi la gătit, dar și în ritualurile de vindecare, iar pentru locuință este una dintre cele mai bune plante. Se folosește îndeosebi salvia apiana, cu frunzele de un alb argintiu care ne duc cu gândul la puritate și pace.

Crengile plantei trebuie să fie bine uscate pentru a face fumigațiile cu salvie albă. Ele se strâng mănunchi și se leagă cu sfoară. Se pune mănunchiul într-un bol ceramic rezistent și se dă foc unui cărbune care arde singur și pe care îl poți procura de la biserică, unde se folosește și pentru tămâie.

Liniștea și concentrarea sunt importante

În timp ce faci fumigațiile, închide aparatura electronică, să fie liniște în casă. Deschide ferestrele să intre lumina și aerul proaspăt și să iasă toate relele duse de fum. Se recomandă să spui o rugăciune simplă sau să te gândești la sănătatea și liniștea ta și a familiei tale.

Plimbă vasul prin toată casa și folosește un evantai să împrăștii fumul prin toate camerele și în toate ungherele.

Fumigațiile cu salvie albă trebuie să fie un ritual simplu, care se ține cu respect și în liniște, cu mintea și sufletul concentrate asupra lucrurilor bune pe care vrei să le atragi în casa ta.

sursa foto: 123rf.com