Ciclonul Bhola a lovit pe ziua de 13 noiembrie

A fost și a rămas cel mai puternic și devastator ciclon din istorie. În ziua de 13 noiembrie 1970, ciclonul Bhola a lovit regiunea Chittagong din Bangladesh omorând jumătate de milion de oameni. 15 ani mai târziu, același ciclon a omorât alți 11.000 de oameni. Dar ravagiile pe care le-a făcut în 1970 rămân cele mai crunte, iar oceanografii din toată lumea l-au catalogat drept ”cel mai ucigător ciclon tropical din toate timpurile”.

Cutremurul trimis din iad

Pe data de 13 august 1968, două cutremure cu magnitudinea de peste 9 grade pe scara Richter au zgudui America de Sud, Africa și bazinul oceanului Pacific. Numai în America de Sud, peste 25.000 de oameni au murit în urma cutremurelor și a valurilor uriașe provocate de acestea.

Pe 13 august 2010, un băiat de 13 ani a fost lovit de fulger la ora 13:13

Prea mulți de 13 în povestea băiatului, dar fapta este cât se poate de autentică! Este vorba de un adolescent din Marea Britanie, căruia presa nu i-a dezvăluit numele. Întâmplarea a avut loc în Suffolk, foarte aproape de malul mării, iar detaliile au fost dezvăluite publicului de medicul de pe salvare care a fost chemat să intervină. Din fericire, băiatul a supraviețuit, dar ciudat este că avea 13 ani și fulgerul l-a lovit chiar la ora 13 și 13 minute.

Mai multe accidente de mașină în zilele de vineri 13

Un studiu publicat în anul 1993, în Jurnalul Medical Britanic, arăta că numărul accidentelor rutiere și al persoanelor internate în spitale fusese cu 52% mai mare în ultimele 5 zile de vineri 13, decât în zilele obișnuite de vineri. Sociologii care au interpretat datele au fost uimiți că, deși numărul mașinilor din trafic scădea la sfârșit de săptămână și se așteptau să scadă și numărul de accidente, în zilele de vineri 13 erau totuși mai multe.

Costa Concordia și slăbiciunea unui comandant

Pe data de 13 ianuarie 2012, o plimbare liniștită de-a lungul coastelor Toscane cu vasul de croazieră Costa Concordia s-a transformat într-un adevărat coșmar. Deși condițiile meteo nu au fost unele extreme, slăbiciunea și deciziile proaste luate de comandant au dus a moartea a 32 de oameni care ar fi putut fi salvați.

sursa foto: 123rf.com

 

Citește și: 13 numere mai rele decat 13