Găsește un loc în casă, orientat spre răsăritul soarelui, unde poți face un colț al sănătății cu elemente feng shui. Acesta poate fi în dormitor sau în living, camerele în care te odihnești, te relaxezi și în care faci diverse activități care îți influențează în mod constant starea de spirit.

Elemente feng shui benefice pentru sănătate

Oglinda sau fereastra, oricare dintre ele două, trebuie să fie prezente în colțul sănătății. Ele atrag lumina și soarele, iar lumina este unul dintre cei mai importanți aliați ai sănătății noastre. Lumina naturală nu este importantă doar pentru psihic și pentru tonusul nostru, ci și pentru a împiedica dezvoltarea unor bacterii și mucegaiuri care ne afectează sănătatea.

Lemnul este un alt element feng shui benefic pentru sănătate, iar acesta poate fi reprezentat în colțul sănătății printr-o plantă decorativă, care poate purifica aerul din încăpere, așa cum este crinul păcii.

Un al treilea element pentru sănătate este apa, iar cea mai bună soluție să o păstrezi în colțul sănătății este să ții un vas înalt cu apă în care să cultivi câteva crengi de bambus. Bambusul prin rezistența și flexibilitatea lui, prin culoarea lui proaspătă de verde, iar apa prin culoarea ei albastră și semnificațiile ei vitale pentru viață îmbină două elemente primordiale pentru sănătate.

Cum să folosești colțul sănătății

Dacă această mică zonă din casă cu elemente feng shui benefice pentru sănătate este organizată în living, trebuie să ai masa, biroul sau fotoliul preferat îndreptate către ea.

Dacă este organizată în dormitor, atunci ar trebui să ai patul aranjat în așa fel încât să dormi cu capul către această zonă.

Astfel, vibrațiile pozitive, lumina, energia solară și aerul proaspăt pe care le atrag elementele feng shui vor fi mai ușor captate de organism.