Apa din vise, simbol al energiei vitale

Marea înseamnă energie pozitivă. Dacă te visezi pe malul mării este semn bun. Treci printr-o perioadă extraordinară, ești în formă și poți depăși orice problemă. Dacă în vis înoți fără griji prin apa liniștită și albastră, este semn că urmează pentru tine o perioadă fericită. Dacă marea este agitată, înseamnă că ești tullburată de griji și gânduri sumbre. Dacă visezi valuri mari, înseamnă că ești o persoană introvertită, care își reprimă emoțiile.

Lacul, fiind o întindere de apă stătătoare, sugerează liniștea. Dacă visezi un lac liniștit, înseamnă că traversezi o perioadă lipsită de griji. Dacă visezi că traversezi lacul cu o barcă, înseamnă că vei ieși cu bine dintr-o situație dificilă sau că ai scăpat de un necaz.

Ploaia este apa care vine din cer și, de aceea, este de bun augur. Dacă visezi ploaie înseamnă că ești o persoană intuitivă, care trăiește bazându-se pe sentimente. Dacă, în vis, ploaia provoacă inundații este un semn că îți este teamă de consecințele unor fapte.

Animalele, simboluri ale instinctelor primare

Câinele, considerat cel mai bun prieten al omului, sugerează că ai nevoie de un suport afectiv și moral. Un câine abandonat poate fi chiar percepția ta despre tine însăți. Un câine matratat poate fi atitudinea ta negativă față de viață. Dar un câine agresiv e imaginea propriei tale agresivități pe care în viața de zi cu zi ți-o reprimi. Poate că încerci prea mult să fii politicoasă cu persoanele cu care nu merită.

Pisica, dacă este neagră, este un semn al destinului. Poate indica un eveniment neplăcut care riscă să apară în viitor. Pisica albă, în schimb, are semnificație pozitivă. Trebuie să te aștepți la un deznodământ fericit: o naștere, o nuntă, întâlnirea jumătății mult căutate. O pisică agresivă poate fi un semnal că nu dai suficientă atenție laturii afective a vieții tale.

Șarpele simbolizează înțelepciunea și curiozitatea, dar și sexualitatea. Dacă visezi un șarpe amenințător, înseamnă că dorințele tale intime îți pot aduce necazuri. Șarpele încolăcit este semn al oboselii și al faptului că trebuie să ai grijă de sănătate. Dacă șarpele îți vorbește în vis, trebuie să încerci să înțelegi vorbele lui și să iei aminte la ele.

Casa, imaginea personalității tale

28218698_m

Interiorul, dacă este mare și spațios, înseamnă că ai o viață socială frumoasă și bogată. Un spațiu ordonat arată că ești stăpână pe viața ta, iar unul dezordonat este semnul neputinței și al dependenței față de alții. O casă goală înseamnă că te simți singură sau că ai nevoie să o iei de la zero.

Exteriorul reprezintă felul în care ești percepută de cei din jur. O casă cu flori la intrare e semnul firii tale prietenoase. În schimb, una întunecoasă și împrejmuită de copaci arată că ai dificultăți de relaționare cu ceilalți. O casă impunătoare, cu multe ferestre, poate semnifica o personalitate puternică și că ești deschisă la noutăți.

Infidelitatea, semn al nesiguranței

Flirtul cu alt bărbat – dacă visezi o scenă tandră cu un bărbat cunoscut, inconștientul îți transmite că el reprezintă ceva pentru tine. Poate fi important pentru familia ta sau în cariera ta sau, poate, ești atrasă de el. Dacă bărbatul din vis este un necunoscut, înseamnă că ai nevoie de emoții noi pe plan afectiv. Poate că este un semn că te-ai plictisit să trăiești prea cuminte și ai nevoie de ”picanterii”. Poate că este momentul să îți asumi niște riscuri în plan sentimental.

Dragostea cu un bărbat celebru, un sportiv, cântăreț sau actor faimos, înseamnă că nu ești destul de sigură pe tine și pe puterea ta de seducție. Acest vis este ca o refulare pentru tine, o reprezentare în care apari ca o femeie dorită de un bărbat puternic, care la rândul lui este râvnit de ate femei.

Partenerul infidel în vis arată clar că și în viața de zi cu zi te neliniștește acest gând. Poate că îți imaginezi că iubitul tău are o aventură, nu ești sigură de iubirea lui și nici de tine, pentru că te gândești adesea că nu te mai consideră atrăgătoare. Este un semnal că trebuie să faci ceva pentru a-ți vindeca această nesiguranță.

sursa foto: 123rf.com