Sunteți la prima întâlnire și nu știi ce să crezi despre el? Sau, din contră, sunteți împreună de multă vreme și aveți o discuție neplăcută? Fii atentă la gesturi și la mimica feței, deoarece ele exprimă cu adevărat starea lui de spirit. Iată câteva secrete care te vor ajuta să îi citești pe chip gândurile cele mai ascunse și să afli ce intenții are.

1. Evită să se uite în ochii tăi

Acesta este un semn că dorește să încheie cât mai repede discuția cu tine și că este preocupat de altceva. Sau, mai grav, îți ascunde ceva sau te minte și nu te poate privi în ochi fără să se simtă vinovat.

2. Te privește fix în ochi

Este foarte sigur pe el și vrea să te convingă că este sincer și direct cu tine. Când îți fixează privirea, încearcă să te convingă că are dreptate și că trebuie să fii de acord cu el. Un bărbat cu experiență poate folosi, însă, privirea directă și pătrunzătoare, chiar dacă nu este sincer cu tine. Îl poate trăda un zâmbet ascuns în colțul gurii sau o fulgerare ironică în priviri.

3. Își freacă palmele

Poate fi semnul unui bărbat emoționat, care nu știe cum să scape de un subiect delicat sau neplăcut. Ar fi bine să discuți cu el mai direct și să insiști să afli ce anume îl frământă și ce îi provoacă starea de emotivitate sau nervozitatea.

4. Își masează bărbia în timp ce îți vorbește

Înseamnă că nu este sigur pe ceea ce îți spune, fie că nu știe, fie că trebuie să îți ascundă anumite lucruri. Dacă mai face și pauze dese între fraze, atunci poți fi sigură că te minte sau are intenții dubioase.

5. Își ține capul sprijinit în mâini

Dacă se uită la tine numai din când în când și își ține capul sprijinit pe o mână în timp ce vorbește, fie este plictisit, fie nu acordă prea mare importanță spuselor tale. Ar fi bine să schimbi subiectul sau să pui capăt conversației pentru că nu vei avea succes.

6. Ține un deget pe obraz și altul sub bărbie

Este atitudinea tipică a celui care se gândește în profunzime la ceea ce spui, analizează consecințele și, probabil, nu este prea încântat de informațiile pe care i le transmiți. În unele situații, acest gest poate însemna și ezitare.

7. Își ține brațele încrucișate

Este un gest care denotă distanță, apărare sau chiar agresivitate. Oricum ar fi, conversația cu tine este un moment neplăcut pentru el și încearcă să se detașeze de întreaga situație.

8. Își scarpină nasul cu degetul arătător

Dacă face acest gest mai des decât în mod obișnuit când discută cu tine, înseamnă că nu este de acord cu ce spui, dar nu are argumente sau suficient curaj să te combată. Scărpinarea nasului poate părea un gest ezitant, dar, în realitate, este un semn de negație și de ostilitate.

credit foto: 123rf.com