Copiii au un mod diferit de a percepe lumea, iar unii parapsihologi susțin că ei ar putea vedea chiar spirite din alte lumi. Simțurile lor sunt mai acute și mai atente la detalii pe care adulții nici nu le mai observă.

Fără să știe prea multe despre un om, un copil poate simți dacă are suflet bun sau nu. El nu se poate exprima prin cuvinte, dar plânge din senin când se apropie de el o persoană tensionată, crispată, care nu știe cum să comunice cu cei mici.

Mulți educatori și psihologi susțin că, până la vârsta de 4 sau 5 ani, copiii au un simț deosebit prin care percep energiile și vibrațiile emise de o persoană. Ține de instinctul lor de apărare, iar această putere extrasenzorială îi ajută într-o lume în care sunt neputincioși din punct de vedere fizic.

Așa se explică de ce copiii pot comunica ușor cu animalele prin telepatie. Foarte rar se întâmplă ca un câine sau o pisică să atace un copil. De obicei, se împrietenesc din primele secunde, iar animalele suportă toate șicanele și toate jocurile celor mici, ca și cum s-ar înțelege din priviri.

Prietenii imaginari, joc sau realitate?

Copiii au o imaginație bogată, hrănită și de filmele de desene animate atractive și dinamice. Basmele, cărțile de colorat și jocurile vii de pe calculator sunt și ele o sursă bogată pentru prietenii imaginari pe care copiii încep să îi construiască în jurul vârstei de 3 sau 4 ani.

În această etapă, copiii fac mai greu diferența dintre realitate și imaginație, iar prietenii din mintea lor capătă un contur bine definit.

Mulți părinți sunt speriați când copiii lor încep să le povestească ce face și ce spune prietenul lor imaginar. Cei mai mulți se tem că aceste personaje din mintea copiilor îi vor îndemna să facă tot felul de năzdrăvănii, unele foarte periculoase.

Iar copiii învață repede că pot da vina pe prietenul lor imaginar, când fac ceva ce nu au voie. Pentru ei, prietenii imaginari sunt foarte reali și, din păcate, există cazuri în care prietenii respectivi sunt mai mult decât atât, sunt entități sau spirite care încearcă să ia legătura cu cei mici deoarece sunt singurii capabili să îi vadă.

Spirite din alte lumi ajung mai ușor la sufletul unui copil

Au fost numeroase cazuri în care copiii au descris acești prieteni imaginari ca pe niște entități din alt univers. Nu erau monștri din desenele animate și nici extratereștri văzuți la televizor.

Un băiețel din Statele Unite și-a convins părinții că este vizitat de o ființă de pe o altă planetă pe măsură ce povestea cu lux de amănunte întâlnirile cu această entitate. El folosea concepte și descrieri ale unor obiecte atât de stranii, că nici în filmele S.F. nu le întâlnești.

Iar mai gravă este situația în care copilul poate vedea spiritele oamenilor decedați, pe care el nu i-a întâlnit niciodată. Nu puține au fost cazurile în care copii foarte mici, de 2 sau 3 ani, le povesteau părinților că bunicii vin să se joace cu ei, deși bunicii respectivi muriseră cu mult timp înainte să vină ei pe lume. Îi descriau destul de bine, chiar dacă nu văzuseră nicio fotografie cu ei, ba chiar le știau numele.

Unii ar spune că acești copii au capacități paranormale, alții consideră că este firesc pentru copiii atât de mici să comunice mai ușor cu spirite din alte lumi.

Majoritatea adulților respinge ideea că fantomele există, că oamenii morți se mai pot întoarce printre noi sau că ei ar putea trăi în alt univers. Fără dovezi concrete, este greu să crezi la maturitate în ceva ce nu poți atinge.

Dar copiii au un soi de candoare și naivitate care îi ajută să fie deschiși influențelor paranormale. Ei nu cunosc barierele fizicii sau ale logicii, iar percepția lor asupra lumii este mult mai bogată decât a adulților.

sursa foto: 123rf.com