Se întâmplă uneori, mai multe nopți la rând, să te trezești în toiul nopții la aceeași oră. Când obiceiul acesta devine supărător și se repetă de cel puțin 4 sau 5 ori, ar trebui să iei măsuri.
Dar mai întâi, citește mai jos pentru a afla care este cauza și ce mesaj îți transmite organismul tău, în funcție de ora la care te trezești.
Conform unor vechi cunoștințe medicale chinezești, fluxul de energie care hrănește organismul se concentrează în diverse momente ale zilei în anumite părți ale corpului. Fiecare interval orar este asociat unor organe, iar când fluxul energetic se blochează în anumite zone ale corpului, apar probleme de natură medicală, dar și psihică. Iată ce ne recomandă specialiștii.
Ce să faci dacă te trezești în fiecare noapte la aceeași oră
Ce înseamnă dacă te trezești în jurul orei 1 dimineața
În jurul orei 1, somnul este adânc și organismul se reface după oboseala din ziua precedentă. Acum trebuie să dormi profund, să fii complet relaxată și să îți refaci energia. Dar, dacă te trezești adesea la această oră, înseamnă că în inima ta s-au adunat tot felul de griji și de resentimente care nu îți dau pace.
Soluția: încearcă să te relxezi seara, înainte de a adormi, cu o carte bună, cu muzică ambientală sau câteva exerciții ușoare de yoga, pentru a atinge un echilibru sufletesc.
Dacă te trezești în jurul orei 2 dimineața
În acest moment al zilei, trebuie să dormi profund și întregul organism trebuie să se relaxeze. Mușchii trebuie să scape de încordarea de peste zi, iar țesuturile afectate să se regenereze.
Dacă te trezești prea des în jurul orei 2 dimineața, înseamnă că ești foarte obosită fizic, că muncești prea mult și tot corpul tău este tensionat. Ajungi adesea acasă într-o stare de extenuare și pici de somn din picioare.
Soluția: ar fi bine să te destinzi înainte de culcare cu un duș fierbinte, urmat de un duș rece, sau cu o baie aromată. Masajul, cromoterapia sau aromoterapia sunt și ele de ajutor și vei înceta să te mai trezești noaptea din cauza oboselii acumulate.
Dacă te trezești mereu la aceeași oră, și anume la 3 dimineața
Este posibil să ai probleme cu ficatul, care nu face față pentru a elimina toxinele din organism.
Soluția: adoptă un regim alimentar cât mai sănătos, mănâncă ușor la cină și nu mai târziu de ora 19. Scapă de kilogramele în plus, dacă este cazul sau bea ceaiuri diuretice seara.
Dacă te trezești în jurul orei 4 dimineața
În această perioadă se refac plămânii, după cum arată vechile practici medicale chinezești. Acum trebuie să ai un somn liniștit, mai superficial, dar trebuie să respiri ușor și să îți oxigenezi bine plămânii. Dacă ai probleme cu respirația, este foarte posibil să te trezești adesea la aceeași oră. Pe de altă parte, este posibil să traversezi o perioadă dificilă și să te simți dezorientată, tristă sau dezamăgită. Depresia poate să fie una dintre cauzele trezirii la această oră.
Soluția: culcă-te îmbrăcată în haine ușoare din bumbac, ca să nu transpiri și învelește-te cu o pilotă care lasă pielea să respire. Înainte de culcare, fă câteva exerciții de yoga, citește o carte veselă sau urmărește o comedie. Lasă fereastra deschisă o jumătate de oră să aerisești bine camera.
Dacă te trezești în jurul orei 5
Poți avea probleme cu digestia și durerile de stomac. Fie nu mănânci suficient de bine seara și până la această oră îți este deja foame, fie mănânci prea târziu alimente greu de digerat.
Soluția: fă-ți un obicei să mănânci cât mai ușor seara și nu mai târziu de ora 19, dar alege alimente care îți dau energie precum fructele sau nucile. Ferește-te de dulciuri concentrate în zahăr, de băuturile care fermentează sau de carnea grasă.
sursa foto: Shutterstock