Mai multe studii sociologice arată că cei mai mulți dintre noi devenim foarte activi marțea și miercurea. Productivitatea crește de marți până joi, arată și un studiu din anul 2000, din Marea Britanie, susținut de un studiu similar din Statele Unite în anul 2003.

Un alt studiu care analiza numărul de ore muncite în fiecare zi a săptămânii, în UK, arată că mulți angajați stau peste program tot de marți până joi, încercând să acopere tot mai mult din muncă.

Miercuri, o zi dinamică

Miercuri este pentru mulți dintre noi ziua în care muncim foarte mult, ne ocupăm și de obligațiile de serviciu, dar ne facem timp și pentru problemele de acasă. Fiecare dintre noi dorim să fim cât mai liberi vineri, să ne relaxăm și apoi să ne bucurăm de un weekend plăcut.

Ca atare, miercurea este o zi dinamică și energică pentru majoritatea celor care lucrează de luni până vineri, cu un program fix. Dar acest lucru nu se datorează doar programului obișnuit de lucru. Astrologii spun că Mercur ne influențează miercuri și ne transmite energia lui, optimismul și puterea de a ne ocupa de cele mai dificile sarcini la mijlocul săptămânii.

Ce influențe ne ajută în ziua lui Mercur

În mitologie, Mercur era fiul lui Zeus și al nimfei Maia, cu toate acestea avea un spirit aventurier și șugubăț, care îl apropia mult de oameni. Înzestrat de la naștere cu sandale de aur fermecate, Mercur străbate cerurile și pământul cu iuțeala unui gând, transmite vești și mesaje, ocrotește călătorii, aventurierii, descoperitorii, dar și negustorii.

De aceea, zilele de miercuri pot fi zile pline, aglomerate, tensionate, cu vești din toate părțile, cu telefoane, noutăți, vizite și cumpărături. Sunt zile bune pentru muncă, pentru afaceri și meșteșuguri, pentru că Mercur era un bun inventator și meșteșugar, dar și un bun negociator.

Ce activități sunt favorizate miercurea de Mercur

Energia este la cote maxime, la mijlocul săptămânii, datorită lui Mercur, astrul care supraveghează relațiile și activitățile de tot felul, negoțul și afacerile, parteneriatele și înțelegerile, dar și călătoriile și întâlnirile. Este momentul cel mai bun din timpul săptămânii pentru a acționa în forță sau pentru a te implica în activități mai dificile. Un efort în plus te poate ajuta să ajungi mai repede la ceea ce ți-ai propus. Totodată, este o zi foarte bună pentru negocieri și pentru semnarea unor contracte care vor aduce prosperitate.

foto: Wikipedia