Cele trei ceasuri rele de marți provin dintr-o serie de superstiții legate de Marte și de influența acestui astru asupra zodiilor. Superstiții și nu prea! S-a demonstrat de multe ori că Marte este cel mai dificil astru, singurul care ne pune la încercare și care ne încurcă planurile tocmai atunci când lucrurile par să meargă de minune.

Marțea, ziua lui Marte

Conform calendarului zodiacal, ziua de duminică este ziua Soarelui, luni este ziua Lunii, marți este ziua lui Marte, miercuri este ziua lui Mercur, joi este ziua lui Jupiter, vineri este ziua lui Venus, iar sâmbătă este ziua lui Saturn.

Dintre toate cele 7 astre, Marte este considerat cel mai complicat, dificil și greu de stăpânit. Influența lui este și benefică, și răuvoitoare, în funcție de context, dar cea mai importantă trăsătură a acestui astru este că încurcă și complică lucrurile, amplificând problemele aparent simple.

Marte era zeul războiului în mitologia antică, iar romanii considerau că era zeul cel mai curajos şi singurul de neînfrânt. Când energia lui este benefică, Marte înseamnă energie, dinamism, simţ practic, francheţe, hărnicie, curaj, tărie de caracter.

Dar, de cele mai multe ori, energia lui Marte este nefastă și presupune brutalitate, gelozie, răzbunare, imprudenţă, pierdere, distrugere, accident, tragedie sau risipă de bani.

Cum a apărut teama de cele trei ceasuri rele

În astrologia veche, ziua era împărțită în ore planetare. Aceste ore nu durează 60 de minute și nu au legătură cu orele de pe ceas pe care le știm cu toții.

O zi astrologică durează de la răsăritul la apusul soarelui și se împarte în câte 7 intervale orare egale, guvernate de 7 astre: Soarele, Luna, Marte, Mercur, Jupiter, Venus și Saturn. De-a lungul unei zile astrologice, cele 7 ore planetare se succed de cel puțin 2 ori. Zilele de marți și de sâmbătă constituie o excepție, deoarece marțea sunt 3 ore patronate de Marte, iar sâmbăta sunt 3 ore patronate de Saturn.

Cum marți este ziua lui Marte, prima oră planetară de la răsăritul Soarelui îi aparține lui Marte, apoi mai există încă două ore patronate de Marte după amiaza și seara târziu. Acestea sunt cele trei ceasuri rele de care ne temem marțea și, de multe ori, ele atrag ghinionul. Iar un necaz care se anunță dimineața se complică până seara și nu-i mai dăm de cap.

sursa foto: 123rf.com