Oricât ar fi de banală viața cuiva, este imposibil să nu observe că se petrec totuși fenomene stranii în jurul lui, iar printre ele se numără să anumitele coincidențe din viața noastră. La baza lor stau alte fenomene, unele inexplicabile, altele legate de intuiția și percepția extrasenzorială cu care suntem dotați.

Profesorul de statistică David Spiegelhalter, de la Universitatea Cambridge, a analizat 4.470 de cazuri și a ajuns la concluzia că cele mai multe coincidențe sunt legate de prieteni și de familie sau de diverse fenomene sociale despre care aflăm din mass media.

Cum sunt clasificate cele mai importante coincidențe din viața noastră

Iată 5 categorii de coincidențe care apar deosebit de des în viața fiecăruia dintre noi, conform studiului efectuat de profesorul David Spiegelhalter.

  1. Întâlnești persoane care s-au născut în aceeași zi cu tine;
  2. Faci conexiuni între ceea ce ți se întâmplă și fenomenele sociale despre care citești în ziare, cărți sau afli de pe internet;
  3. Ești sunat de o persoană pe care doreai și tu să o suni;
  4. Te întânești pe stradă cu persoane la care te-ai gândit întâmplător în ultima vreme;
  5. Te întâlnești cu diverse cunoștințe în vacanță, fără să știi dinainte că se vor afla în aceeași stațiune.

Cum se explică frecvența coincidențelor

Anul are doar 365 de zile, astfel că, de-a lungul vieții, este imposibil să nu cunoști și alte persoane născute în aceeași zi și aceeași lună cu tine. Dar probabilitatea de a te întâlni cu persoane la care te-ai gândit în ultima vreme, dar nu le-ai căutat, este o coincidență mult mai stranie. Statistica nu poate găsi un răspuns.

În schimb, o teorie mistică susține că, între oamenii care s-au cunoscut cândva, se păstrează anumite legături care tind să se unească dincolo de timp, aducând aceleași persoane în același spațiu la un moment dat. Legile universului te avertizează că apariția unor cunoștințe din trecut ar putea declanșa evenimente similare cu cele pe care le-ai trăit cândva, alături de acele persoane.

sursa foto: 123rf.com