Corpul feminin continuă să aibe încă multe taine pentru știință. Câteva dintre ele încep să fie studiate și să ne ofere câteva răspunsuri, chiar dacă nu sunt suficiente.

Acneea întârzie apariția ridurilor la maturitate

Tinerele care se plâng de coșuri în adolescență, ar trebui să mulțumite totuși că suferă de acnee. Conform ultimelor studii, femeile care au avut acnee în tinerețe fac mult mai târziu riduri, decât femeile care au un ten perfect toată tinerețea lor.

Cercetătorii britanici au descoperit că pielea persoanelor care au acnee beneficiază de un sistem de apărare în plus și îmbătrânește mai greu. În plus, tenul acneeic este puțin mai gras și se păstrează mai elastic și mai bine întins de-a lungul anilor, față de tenul slab, cu tendință de uscare, care îmbătrânește prematur.

Silueta clepsidră este ideală pentru corpul feminin

Femeile cu siluetă de clepsidră, adică cele care au talia subțire, dar șoldurile mai rotunde sunt considerate mai inteligente, mai descurcărețe și, bineînțeles mai atrăgătoare. De ce? Se pare că organismul lor stochează și folosește un procent mai mare de acizi grași Omega 3 care ajută la dezvoltarea creierului și încetinește procesul de îmbătrânire.

Laptele matern își schimbă compoziția, dacă bebe este bolnav

Este una dintre cele mai recente și uimitoare descoperiri despre corpul feminin și despre maternitate. Cercetătorii au observat că laptele matern își schimbă compoziția când bebelușul este bolnav.

Saliva copilului transmite un semnal misterios către creierul mamei, astfel încât corpul ei va produce mai mult lapte cu o concentrație mai mare de anticorpi. Bineînțeles, studiile au fost efectuate cu ajutorul unor mame sănătoase, care își alăptau copiii în mod regulat.

Femeile care se plâng mereu, trăiesc mai mult

Există unele studii care arată că femeile care se plâng tot timpul de viața lor, care sunt mereu nemulțumite, cârcotașe și grijulii se pare că trăiesc mai mult. Poate că nu cunoaștem încă explicațiile complete, cert este că aceste persoane se eliberează de stres, îl transferă pe umerii altora și își continuă ziua mai liniștite și mai echilibrate. Iar, în realitate, cei care se plâng într-una de câte ceva, nu duc o viață chiar atât de rea.