Samba, dansul plin de viață

Este un dans energic şi plin de mişcare, muzica lui amintind de Carnavalul de la Rio şi de plajele tropicale. Samba este plină de viaţă şi de erotism. Cei care o iubesc sunt oameni optimişti, care ştiu să profite de fiecare clipă frumoasă şi care trăiesc din plin.

Dacă eşti îndrăgostită de samba, ştii să îţi pui în valoare calităţile şi să îţi farmeci partenerul, fără să îl domini. Cauţi o relaţie în care să te simţi protejată şi iubită cu sinceritate. Eşti o femeie activă, atrasă mai mult de bărbaţii inteligenţi şi întreprinzători, decât de cei melancolici şi romantici.

Valsul, preferat de melancolici

Există o anumită diferenţă între valsul lent şi cel vienez, dar ambele dansuri sunt la fel de elegante şi de graţioase. Muzica este sentimentală şi romantică, iar paşii sunt uşor de învăţat, dacă vrei să te descurci onorabil la orice nuntă.

Dacă preferi valsul în locul altor dansuri, înseamnă că eşti o parteneră romantică, răbdătoare şi docilă. Ai un suflet bun şi darnic şi cauţi, în iubire, o relaţie plină de armonie. Ţii mult la valorile tradiţionale ale familiei şi eşti foarte grijulie cu soţul şi copiii tăi. Uneori, pari indiferentă la ceea ce se întâmplă în jurul tău, dar este doar o formă de a-ţi masca temerile şi îngrijorarea.

Salsa, un dans care atrage atenția

Este unul dintre cele mai îndrăgite dansuri latino din lume şi a devenit un mod de viaţă pentru mii de oameni care o iubesc. Se poate dansa şi fără partener, dar este mai spectaculos în cuplu. Mişcările picioarelor sunt lente în comparaţie cu mişcările braţelor prin care partenerii comunică în permanenţă.

Dacă îţi place salsa mai mult decât alte dansuri, înseamnă că îţi place să atragi atenţia şi să flirtezi. Eşti o fire deschisă şi comunicativă şi îţi faci prieteni cu uşurinţă. Cei care te cunosc bine, ştiu că eşti o femeie de acţiune care nu aşteaptă niciodată ajutorul nimănui pentru a ieşi dintr-o situaţie complicată.

 Tangoul, dansul persoanelor creative 

Este un dans cu mişcări întrerupte şi rapide, care urmează ritmul sacadat al muzicii. Tango-ul presupune multă energie şi pasiune, iar cei care îl îndrăgesc trebuie să respecte întru totul paşii specifici. Dacă ştii tango, cu siguranţă atragi toată atenţia la o petrecere, pentru că nu este uşor să înveţi mişcările atât de spectaculoase.

Dacă iubeşti tango-ul, chiar dacă nu îl dansezi, ştii să pui mult suflet în tot ceea ce faci. Eşti atrasă de tot ceea ce este frumos şi straniu şi de bărbaţii cu priviri misterioase şi promiţătoare. Eşti emotivă şi ai o imaginaţie foarte bogată, dar nu eşti foarte deschisă cu cei din jur. Adesea, dai dovadă de nerăbdare şi nervozitate.

Horele şi sârbele, îndrăgite de persoanele sincere

Nici o nuntă nu e reuşită până nu se prind toţi nuntaşii în horă. Sârba, braşoveanca, periniţa, alunelul, învârtita sunt dansuri populare care îi atrag pe tineri prin vioiciunea lor. Muzica este intensă şi ritmată, iar paşii, săriturile şi învârtelile sunt adevărate coregrafii artistice.

Dacă joci cu mare plăcere pe muzica populară, prietenia sinceră şi iubirea familiei sunt cele mai importante pentru tine. Eşti o fire puternică, dinamică şi foarte directă. Nu te laşi copleşită uşor de griji şi ştii să faci haz de necaz. Îţi ajuţi semenii la nevoie, dar numai pe cei care ştii că merită să fie ajutaţi.

 

Alege dansul potrivit cu firea ta!

”Deşi aceste dansuri se dansează în pereche, se pot spune multe lucruri despre personalitatea fiecărui dansator în parte. Se spune că bărbatul reprezintă rama, iar femeia poza, dar fiecare dansator completează imaginea perechii sale. Este foarte important ca fiecare cuplu să îşi aleagă dansurile potrivite cu firea lor. Persoanele melancolice nu vor fi atrase niciodată de salturi sau mişcări spectaculoase, care sunt mai degrabă reprezentative pentru personalităţile extrovertite. Pe scurt, valsul lent sau tango-ul sunt reprezentative mai ales pentru melancolici şi flegmatici. Dansurile latino sunt preferatele celor care debordează de energie, persoanelor care fac sport şi care au o condiţie fizică bună. Cei care preferă dansurile latino sunt energici şi binedispuşi, pozitivi şi optimişti”, este de părere specialistul revistei ”Libertatea pentru femei”, psihologul Cristina Rădulescu Ion. 

credit foto: 123rf.com