Recent, un cercetător de la Vatican a făcut o descoperire majoră în una dintre lucrările sale, tabloul ”Cina cea de taină”. Concret, Sabrina Sforza Galitzia a tras concluzia că Leonardo Da Vinci a prezis Apocalipsa.

Potrivit cercetătorului, partea centrală a ferestrei de deasupra lui Iisus şi a discipolilor săi, reuniţi pentru ultima lor masă împreună, înainte de crucificarea lui Christos, conţine, în opinia sa, „un puzzle matematic şi astrologic“. Cercetătorul a reuşit să îl descifreze, aflând data la care va veni sfârșitul lumii.

Planeta va fi inundată

Apocalipsa va veni sub forma unui ”potop universal”. Apa va inunda totul începând cu 21 martie 4006, iar ziua Apocalipsei va fi 1 noiembrie, același an.

Dar de ce a ascuns Da Vinci acest mesaj? „Da Vinci a fost atât un savant, cât şi un om religios, care a trăit într-o epocă dificilă, şi a preferat să îşi ascundă mesajele, pentru a nu fi atacat“, a explicat omul de știință.

Pictura „Cina cea de Taină“, cea mai reprodusă din lume, măsoară 460 de centimetri x 880 de centimetri și acoperă un zid întreg în Biserica dominicană Santa Maria delle Grazie din Milano.

Da Vinci a început lucrările la această pictură în 1495 şi le-a terminat în 1498. În 1980, opera lui Leonardo Da Vinci a fost declarată de către UNESCO parte din patrimoniul umanităţii.

Vezi și Vine sfarșitul lumii pe 23 aprilie? Chiar în Biblie se menționează acest moment

Citește și: