Nu putem strănuta niciodată în somn

Poți să râzi în somn, poți să plângi, să tresari, să vorbești în somn, dar nu vei putea niciodată să strănuți în somn. Este una dintre acele curiozități trăznite despre corpul uman, pe care nu o putem explica. În timpul somnului, creierul pur și simplu uită de reflexul de a strănuta.

Șansa de a câștiga la loterie este mult mai mică decât riscul de a fi lovit de un meteorit

Se pare că șansa ta de a câștiga la o loterie este de 1 la 195 de milioane, pe când riscul de a fi lovit de un meteorit este de 1 la 1,6 milioane.

Gheața din unele localuri poate fi mai murdară decât apa de la toaletă

Conform unor statistici din SUA, mașinile de făcut gheață din unele localuri sunt curățate mult mai rar decât toateletele. Așa că nu este tocmai o alegere bună să îți cumperi gheață din localurile unde curățenia lasă de dorit, situație valabilă oriunde în lume.

Ananasul are gust mai dulce dacă pui un strop de sare

Sarea nu amplifică gustul dulce! Este vorba doar de modul în care ne păcălesc aromele. Sarea camuflează de fapt gustul ușor amărui pe care îl are ananasul, ca atare el ne pare mai dulce. Încearcă să pui doar un praf foarte subțire de sare peste cubulețele tale de ananas proaspăt și vei vedea că este mai gustos.

Apusul pe planeta Marte este albastru, și nu roșu ca pe Terra

Praful fin din atmosfera planetei Marte are o asemenea dispunere și structură, că lumina albastră este cea care se observă mult mai ușor decât celelalte, mai ales pe direcția soarelui, a explicat Mark Lemmon, membru NASA al misiunii Curiosity Mars.

Curiozități trăznite despre corpul uman

60% din ADN-ul uman este identic cu cel al bananei și al puilor de găină

Poate că nu este un mister faptul că 96% din ADN-ul nostru este identic cu cel al cimpanzeilor. Dar este destul de ciudat că 60% din structura ADN-ului nostru este aceeași cu cea a bananelor și a puilor.

Gemenii născuți la cea mai lungă distanță în timp

Sunt gemeni care s-au născut la 5 minute distanță, la 30 de minute distanță și chiar la câteva ore distanță. Dar cea mai lungă distanță este de 87 de zile. Surorile Katie și Amy s-au născut în anul 2012 la 87 de zile distanță, deși sunt gemene. Cum a fost posibil? Mama lor a intrat în travaliu cu 4 luni mai devreme și a adus-o pe lume pe Amy, dar Katie a reușit să mai stea în uterul mamei încă trei luni și să se nască la termen.

Multe cosmetice conțin solzi de pește

Unele branduri de rujuri, ojă sau farduri se laudă că au pudră de perle în componența lor, pentru a da mai multă strălucire produselor. Dar această pudră de perle este de fapt obținută din solzi de pește care, în esență, conțin și ei același ingredient sidefat. Mai nou, însă, aspectul sidefat este obținut cu soluții sintetice.